Dragana Trifković otkriva: Evo zašto Vučić žuri da preda Kosovo – VIDEO

“Status Kosova ne može da se reši u Briselu već samo u Ujedinjenim nacijama, iako albanska strana potencira da očekuje od Srbije priznanje i stolicu u UN, Aleksandar Vučić im ne može dati stolicu jer nema nadležnost za to.

Pregovori u Briselu su bili pod patronatom Amerike, ali sad imamo drugu Ameriku od dolaska Trampa i tu su se stvari promenile.

Vučić nema taktiku ni platformu već se prilagođava zahtevima Brisela i albanskoj strani, obećanjima koje je dao, a ovde se stvara tenzija o nekom ratu.Vučićeva koalicija je široka i kreće se od Nato lobista do nekakvih rusofila, a pitanje je da li su zaista rusofili.

Tako prozapadna strana priča da će biti velika šteta ako prekinemo put u EU zbog Kosova, a tzv. patriotska najavljuje rat na Kosovu ako ne potpišemo. Sve su to Vučićevi kadrovi koje koristi po potrebi”, ističe potpredsednica pokreta “Dveri” Dragana Trifković.

Gošća emisije „Intervju“ na kanalu „Centar“,  objasnila je vreme radi za Srbiju i zašto se antisrpskoj strani toliko žuri.

„Vreme radi za Srbiju, a ne za nezavisno Kosovo koje se uveliko prazni. Mladi Albanci odlaze i ne vraćaju se više. Kosovo je veštačka, separatistička tvorevina napravljena od kriminogenih struktura, nije na korist naroda koji tamo živi, već služi interesima Zapada i nema budućnost. Ovde Vučić pokušava da predstavi da Albanci imaju više dece od Srba, što je netačno i natalitet im je drastično smanjen.

Razbijena je tradicionalna albanska porodica, nema onih sa sedmoro i desetoro dece. Mlade Albanke vode drugačiji život, tamo je zaživela prostitucija, kriminal i mladi masovno odlaze.

Kad prođete albanskim selima, videćete da su pusta, sa napuštenim kućama. Ni danju nema dece da se vide na ulicama kao nekad. Menjaju se fundamentalno i stvari na svetskoj poltiici.

Budućnost Eu je pod velikim znakom pitanja zbog političke, ekonomske, migrantske krize. Izlaze sad u javnost i dokumenta o ratu u Bosni da u Srebrenici nije bilo genocida, a tako će biti uskoro i u vezi KiM, i svet će znati da se rat protiv Srbije vodio putem propagande i laži, a to sve ide Srbiji u prilog“

„Merkel je na zalasku karijere, a svi dogovore Vučića sa EU oko KiM su išli preko nje. Nemačka ulaže veliki novac na Kosovo i smatra ga ratnim plenom, baš kao što su okupatori Nemci ušavši u Srbiju, prvo počeli da eksploatišu rudnik Trepča.

Merkel žuri da do kraja godine završi pitanje statusa dok Nemačka predsedava EU. Njoj je Vučić obećao priznanje, a ne neka razgraničenja i razmene teritorija, što je najgore moguće rešenje po Srbiju jer dovodimo u pitranje čitavu granicu i sutra će se otvoriti razgraničenje sa Mađarima i drugima.

Vučiću to rešenje odgovara jer bi time prikrio čin veleizdaje. Želi da da sve što je naše, 15 odsto teritorije Srbije, a dobije nazad naša 3 sela.On može da pokloni svoj stan u Beogradu i njivu Albancima, ali jedan metar kvadratni države ne može da da!

Došao na vlast obećavajući Merkelovoj da će potpisati sve ono što bivši režim nije smeo ili nije hteo da potpiše. Tadić je odbio da potpiše Briselski sporazum, a Vučić ga je potpisao i to je činjenica“, kaže Dragana Trifković.

Gošća se posebno osvrnula na „srbomrzačku“ ulogu Francuza, koja ne datira od skoro, a tokom emisije se diskutovalo i o uticaju Rusije, protestima u Srbiji i drugim aktuelnim temama.

VIDEO:

(Centar)

Check Also

Može li Evropska unija da ostane ujedinjena?

Budućnost Evropske unije izgleda sve mračnija, jer se suočava sa „više od samo egzistencijalnog izazova“, …