Vučić još 3. marta obećao ambasadu u Jerusalimu (FOTO)

Kakav spin službe! Nikakvog iznenađenja oko premeštanja ambasade u Jerusalim nema! Taj plan, evo kaže predsednik Izraela, utvrđen je još 3. marta.

Lepo se tada i zahvalio Vučiću – napisala je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, povodom aktuelne situacije u vezi sa premeštanjem ambasade iz Tel Aviva u Jerusalim, što je Vučić potpisao u Vašingtonu, a potom se tobože iznenadio. Ambasada Izraela takođe je 3. marta prenela zahvalnost ministra spoljnih poslova Izraela Kaca na Vučićevoj odluci.

Gluma iznenađenja da bi ga prvo ismejali, a on se ipak “hrabro” drži zbog pruge i auto-puta – konstatovala je Tepić, koja je na Tviteru podelila objavu izraelskog predsednika Reuvena Rivlina iz 3. marta, kada se zahvalio Vučiću zbog odluke o premeštanju ambasade, što je srpski predsednik tada obećao organizaciji AIPAC 2020, koja se bavi jačanjem odnosa SAD i Izraela.

Želim da se zahvalim našem dragom prijatelju Aleksandru Vučiću zbog obećanja koje je dao organizaciji AIPAC 2020 da će Srbija uskoro otvoriti zvaničnu državnu kancelariju u Jerusalimu, našoj prestonici. Još jedan znak snažnih i dubokih odnosa između naših zemalja i naroda. Neka i drugi slede – napisao je tada Rivlin.

Istog dana Ambasada ove zemlje prenela je čestitke ministra spoljnih poslova Izraela Kaca Vučiću na najavi skorijeg otvaranje zvanične državne kancelarije u Jerusalimu.

– Srpska zastava pridružiće se ostalim zastavama zemalja već prisutnih u prestonici Izraela – napisao je tada Kac.

Dakle, polako ali sigurno izlazi sve crno-na belo šta je sve Vučić obećao, a potom i učinio po stranom diktatu.

(Direktno)

Check Also

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk: Nije dobro!

Vlasnik Tesle Ilijan Mosk je rekao da je protiv američkih carina, na kineska električna vozila …