Srpska policija proverava 67 diploma funkcionera Bošnjačke stranke u Crnoj Gori

Čak 67 diploma fakulteta i viših škola zahvaljujući kojima su funkcioneri i članovi Bošnjačke stranke u Crnoj Gori dobili zaposlenja na odgovornim dužnostima, predmet su provera koje vrši Uprava kriminalističke policije Srbije.

Značajan broj tih diploma izdat je na privatnim fakultetima u Novom Pazaru, ali i u Beogradu i drugim gradovima Srbije.

I značajan broj pripadnika Uprave policije Crne Gore takođe je na sumnjiv način došao do akademskih zvanja, što je takođe predmet provere koju vrši srpska policija, piše „Barski portal“.

Sumnja se da je većina diploma kupljena, a formalno svršeni studenti koji su mahom u četrdesetim i pedesetim godinama, nikada nisu ni dolazili na fakultete koji su im izdali uverenja o završenim studijama.

Akcija provere diploma od strane srpske policije, kako se saznaje, inicirana je prijavom koju je podneo član Glavnog odbora Bošnjačke stranke, revoltiran porukom visokog funkcionera te stranke na zvaničnoj sednici koji je kazao da ta partija nema dovoljno kadra da pokrije sve funkcije koje je dobila po osnovu učešća u vlasti sa DPS-om i drugim strankama doskorašnje vlasti, i sugerisao „da se snalaze za diplome kako znaju i umeju“.

Očekuje se da će sumnjive diplome koje su poslednjih godina izdate funkcionerima iste stranke na fakultetima u Crnoj Gori takođe biti predmet provere nakon uspostavljanja nove vlasti na državnom nivou, odnosno nakon konstituisanja Vlade, prenosi „In4s“.

Check Also

Novi paket američke pomoći Ukrajini uključivaće sisteme pvo i oklopna vozila!

Očekuje se da će novi paket vojne pomoći Ukrajini iz SAD, biti veći nego inače, …