Rada Trajković: MUP Srbije mi je ukinuo obezbeđenje – Osećam se najdirektnije ugroženom od strane Aleksandra Vučića

Srpska političarka sa Kosova Rada Trajković navodi za Nova.rs da joj je MUP Srbije ukinuo obezbeđenje. Trajković kaže da joj je rečeno da je “prošla potreba za praćenjem, s obzirom na to je da relaksirana njena bezbednost”.

“To su učinili u momentu kada je u toku sudski postupak sa Milanom Radoičićem i funkcionerom BIA Bojanom Dimićem, kao i posle izbora na Kosovu”, navodi Trajković za naš portal.

Upitana da li se oseća i dalje ugroženom, ona kaže da se oseća najdirektnije ugroženom od strane predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Koliko juče on je prozvao Nenada Rašića, a njegov sin je danas pretučen  ima povrede glave“, ističe Trajković, koja je sa Rašićem u koaliciji.

Ona dodaje da je njihova lista na izborima neplaniralno prešla procene koje su joj davali i ističe da glasovi još nisu prebrojani.

“Zbog inžinjeringa Srpske liste koje je sprovela na Kosovu, ne samo da su zauzeli 10 mesta u parlamentu, već su pritiskali Gorance na izborima. Takođe, enklave su glasale za bošnjačke kandidate koji su potpredsednici u Mitrovici i u odličnim su odnosima sa Rakićem. Srbi u Gračanici terani su da glasaju za Rome”, kaže Trajković i dodaje da je idejni tvorac toga Aleksandar Vučić.

Inače, Rada Trajković je u maju 2019. dobila zaštitu srpske policije, koju je zatražila zbog ugroženosti nje i njene porodice.

Ona je tada rekla da je, posle zahteva upućenog odeljenju za zaštitu lica i objekata pri MUP Srbije, čuvaju jedan muškarac i jedna žena.

(NovaS)

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …