“BiH ne funkcioniše – razmišljati o mirnom razlazu”

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da je specijalnom predstavniku Stejt departmenta za Zapadni Balkan rekao da BiH ne funkcioniše.

Dodik je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom Metjuom Palmerom rekao da bi trebalo razmišljati o mirnom razlazu.

Takođe, kako je naveo srpski član Predsedništva, preneo je Palmeru da se Republika Srpska protivi dolasku visokog predstavnika, te da takav stav Srpske i njenih institucija mora da se poštuje.

“Rekao sam mu i da BiH ne funkcioniše i da treba da razmišlja o tome da se mirno raziđe. Rekao sam mu da bi to mogla biti ozbiljna alternativa o kojoj treba razmišljati”, kazao je Dodik u Skupštini, gde se razgovaralo o radu visokog predstavnika.

Dodik je, naime, pojasnio da se na posebnoj sednici skupštine brani pravo Republike Srpske da se visoki predstavnik bira u skladu sa Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma koji definiše način njegovog izbora tako da se s time saglasže i da to traže zemlje potpisnice aneksa, među kojima je i Srpska.

On je zahvalio svim učesnicima u skupštinskoj raspravi i dodao da treba podržati predložene zaključke u vezi s ovom tačkom dnevnog reda.

Dodik je rekao da je opozicija Srpske na današnjoj posebnoj sednici u parlamentu iznela brojne laži pa je napustila sednicu, iako se radi o važnim pitanjima.

Takvi postupci najbolje govori o opoziciji, zaključio je.

(Tanjug)

Check Also

Gori Donjeck! Ukrajinci u teškoj situaciji! Rusi nadiru! – VIDEO

U toku je 343. dan specijalne vojne operacije, koju Rusija izvodi u Ukrajini, a najveće …