Dr Panić: Krizni štab je dobro organizovana banda

Bili su cirkus, sada su više, dobro organizovana banda – prokomentarisao je Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, najnoviju vest da je opet odložena sednica Kriznog štaba.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, najavila je da će sednica Kriznog štaba za borbu protiv pandemije koronavirusa biti održana u utorak, ali da će ona već danas razgovarati sa članovima tog tela o mogućim merama protiv kovida.

To je samo još jedno u nizu odlaganja, pošto je najpre juče trebalo da budu izrečene nove mere, zatim je sve prolongirano za danas, kada je bilo planirano da nove mere usvoji i saopšti Vlada Srbije, da bi eventualno pooštravanje za još jedan dan pomereno.

Sutra će biti sednica Kriznog štaba. Juče popodne sam razgovarala sa medicinskim delom Kriznog štaba i danas žurim u Beograd, da bih razgovarala sa lekarima još jednom – rekla je premijerka novinarima nakon posete Kosjeriću.

Koliko je situacija alarmantna, a Krizni štab dopušta da bude oružje u rukama vlasti, svedoče i iskazi korisnika „joovanica88“, sa društvene mreže Tviter:

Iz KBC „Dr Dragiša Mišović“ na Institut za majku i dete prebačene su dve bebe stare 13 i 15 dana, jer su pozitivne na koronavirus. Oba novorođenčeta su dobrog opšteg zdravstvenog stanja, ali da je jedno primilo i male doze kiseonika.

U Nišu situacija je alarmantna. Od pet spratova koliko ima nova zgrada Kliničkog centra dva su do sada bila popunjena, od nedavno je to i treći sprat, Mesta gotovo da nema. Infektivna klinika puna, gde ima 53 pacijenata. I Institut Niška banja danas postaje kovid bolnica.

U Areni su teški pacijenti i iz nedelje u nedelju su sve teže kliničke slike. Pacijenti su svih starosnih kategorija i više nema podele na mlađe i starije.
Oko 90 do 95 odsto pacijenat zahteva terapiju O2 od samog početka i da je to osnov njihovog lečenja.

Medicinski koordinator Arene Predrag Bogdanović izjavio je da pooštrene mere tokom protekla tri vikenda nisu uticale da pacijenata sa koronavirusom bude manje. Naravno da nije jer dva dana nedeljno ne znači ništa. Jasno je da je potrebno minimum 14 dana.

(Direktno.rs)

Check Also

Denver vs Lejkersi 10 : 0! – VIDEO

Centar Denvera Nikola Jokić izjavio je, posle pobede nad Lejkersima u drugom meču plej-ofa, da …