Odrađuje šta mu je naređeno: Vučić priprema Đilasa za naslednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, na pitanje da li zna ko stoji iza odluke o praćenju njegovog brata i sina, rekao da zna već godinu i četiri meseca.

“Ne interesuje me što su hteli mene, ali da se borite tako što ćete nekoj stranoj službi da se dodvoravate time što ćete onima na čijoj listi ste izabrani ili postavljani na funkcije da progonite sina, brata, oca, da jednom dečaku uništite život, ne mogu“, rekao je on.

Vučić je ukazao da idu dotle da su pisali pre neki dan da je Cvijana ubio Velja Nevolja, a da je bio prisutan Danilo Vučić,a samo, kako je rekao, da bi sakrili svoje račune na Mauricijusu.

„Velja Nevolja to nije mogao da uradi, jer je bio u kućnom pritvoru sa nanogicom. Slučajno u te datume. Time rušite i borbu protiv organizovanih kriminalnih grupa, jer ako lažete tako onda to znači da država laže i o drugim ubistvima. Šta ste sve vreme radili sa izmišljotinama od Gakova do Jovanjice?“, kazao je on.

Konstatovao je da je bukvalno vođen specijalni rat samo da Srbija ne bi bila jaka.

Predsednik je rekao da ne veruje da je u prisluškivanju učestvovao Slaviša Kokeza.

“Ja ne mislim da je on učestvovao u tome, on je to negde načuo i prosto se plašio za poziciju. Niti mislim da je za to sposoban, niti da on to želi”, rekao je.

Predsednika je voditelj podsetio na to da ga je upravo Kokeza štitio tokom demonstracija pre desetak godina.

“Tada nije bio tako moćan i snažan i sve drugo. Ja se ne palim na te priče i na to da mi je život ugrožen”, rekao je on.

Govorio je i organizovanom kriminalu i slučaju Veljka Belivuka.

“Nije to klan Velje Nevolje već je deo crnogorskog kriminalnog klana. Nije ga on osmislio niti napravio. Neću reći sve što znam, ali nesumnjivo je da je za neka ubistva postojala neka vrsta prećutne saglasnosti. Ti ljudi koji su ubijeni nisu anđeli nebeski, ali niko nema pravo da ih ubije, to je nesumnjivo”.

Naveo je i da je navodni naslednik Belivuka Džoni sa Vračara, koji je uhapšen na Dominikani, već pušten na slobodu.

(Tanjug)

Check Also

The Wall Street Journal: Šolcovo samopouzdanje je uništilo Nemačku!

Olaf Šolc je krivac za probleme koje nemačka privreda danas doživljava. O tome piše američki …