“VELIKI DODINI” BRILJIRA: Evo Republika Srpska je napravila svoj “non pejper”…

Dodik je naveo da pre desetak godina niko, sem RS, nije smeo pomenuti referendum niti pričati o tome da BiH treba da se raspadne.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska napravila svoj “non pejper”.

“Svašta se piše, ali ako je to pomodarstvo, evo, ne šalim se, mi smo već napravili neki naš ‘non pejper’, pa ćemo ga jednog dana, kada to odlučimo, isto tako poslati svima”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je Republika Srpska u Narodnoj skupštini održati raspravu, sačiniti i artikulisati svoju platformu za pregovore sa Federacijom BiH i Bošnjacima i Hrvatima, kao konstitutivnim narodima, o tome šta i kako raditi u BiH.

Prema njegovim rečima, sve to će se raditi bez učešća stranaca.

Dodik je ponovio da će doći vreme za miran razlaz u BiH, navodeći da u toj državi nema nikakvog kohezionog elementa koji bi mogao da okupi konstitutivne narode.

Prema njegovim rečima, stranci su dugo pokušavali da naprave BiH kakvu oni žele, a da se na kraju to pokazalo kao neželjeni eksperiment.

Dodik je naveo da pre desetak godina niko, sem RS, nije smeo pomenuti referendum niti pričati o tome da BiH treba da se raspadne.

“Sve se to govorilo ranije, a sada to neki i potvrdjuju, ranije su nas krivili kao da remetimo nešto, a danas to čujemo iz usta važnih ljudi u svetu”, kazao je on.

Ocenjujući da će doći vreme mirnog razlaza u BiH, Dodik je istakao da Srbi nemaju razloga da se mobilišu prema bilo kakvoj ratnoj opciji i da treba da se okupe oko politike koja će dati snagu.

Beta

Check Also

Taker Karlson: SAD moraju da prestanu da finansiraju tiraniju u Ukrajini!

Zakonodavci Sjedinjenih Država moraju da se izjasne protiv progona Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) i prestanu …