Krivokapić upozorio Mila Đukanovića na 5. septembar!

Naveo je i da Predsjedništvu DPS-a i lideru partije Milu Đukanoviću poručuje „da se uzdrže od demagoških saopštenja“.

Vlada Crne Gore će učiniti i čini sve, u skladu sa svojim nadležnostima, da do incidenata povodom ustoličenja mitropolita Joanikija ne dođe i da sve protekne u miru“, saopštio je premijer Zdravko Krivokapić, prenose podgoričke Vijesti.

„Ukoliko do incidenata ipak dođe, Vlada neće biti odgovorna, nego će biti odgovorni oni, čija je odgovornost jasno propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore, a to su organizatori, odnosno izazivači protesta“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Naveo je i da Predsjedništvu DPS-a i lideru partije Milu Đukanoviću poručuje „da se uzdrže od demagoških saopštenja“.

„Kojima s jedne strane stvaraju tenzije, a s druge strane odgovornost za eventualne incidente pokušavaju prebaciti na Vladu budući da se odgovornost ne utvrđuje na osnovu javnih saopštenja, već striktnom i principijelnom primjenom Krivičnog zakonika“, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Iz Predsedništva DPS-a ranije večeras su saopštili da u toj partiji ostaju pri stavu da 5. septembra budu na Cetinju i da uz građane tog grada i dostojanstveno i civilizovano brane „sve one viševekovne tekovine i teškom mukom stečeno pravo na svoju državu i slobodu“.

Danas Online

Check Also

Dogovor odobren: Izrael će moći da kupi, do 50 borbenih aviona F-15, od SAD!

Dva glavna protivnika prodaje oružja Izraelu — kongresmen Gregori Miks iz Komiteta za spoljne poslove …