Branislav Lečić tvrdi, da mu je Đilas namestio aferu sa silovanjem!

Hiljadu gluposti je rečeno u vezi sa ovim procesom ali mešanje Đilasa je neka nova, politička čorba.

Glumac Branislav Lečić optužio je list Danas, da smo dobili ogroman novac „kako bismo ga uklonili sa političke scene“.

U svojoj „eksluzivnoj ispovesti“ za Srpski telegraf, Lečić tvrdi da su urednici Danasa i Nove znali da je nedužan u slučaju koji se protiv njega vodio zbog navodonog silovanja glumice Danijele Štajnfeld ali da su „Šolakovi tabloidi plaćeni da ga ukone“, te da je napadan isključivo iz političkih razloga.

Glumac je rekao da je svestan da politički smeta mnogima, pa i Draganu Đilasu, te da mu je od starta bilo jasno šta Štajnfeldova namerava, kao i šta će dobiti zauzvrat ako pokaže prstom na njega.

Iste te navode ponovio je i jutros, gostujući na TV Prva.

Božo Prelević, advokat glumice Danijele Štajnfeld, kaže za Danas da on i inače ne razume Lečićevo ponašanje i da po ovome ispada da je njegova klijentkinja bila politički instruisana za događaj, odnosno silovanje od pre 10 godina.

– Danijela nikad nikome nije dala pare. Niti joj je iko tražio novac.

Đilas ama baš nikakve veze nema sa ovim slučajem, niti je Danijela ikada imala kontakt sa njim.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Hiljadu gluposti je rečeno u vezi sa ovim procesom ali mešanje Đilasa je neka nova, politička čorba.

Očigledno je Lečiću ovo do sada bilo nedovoljno. Vidi se ko ga savetuje i koji su mu mediji otvoreni. Pošto nisam baš budala, meni je sve jasno.

Način njegove odbrane i sredstva koja koristi, potvrđuje Danijelinu priču – ističe Prelević.

On dodaje da po onome što je Lečić ispričao, ispada da je Danijela Štajnfeld politički instruisana za događaj od pre 10 godina.

– Danijela nikada nije bila član nijedne političke stranke, ne pripada nijednom pokretu u Srbiji.

Ona kaže – on me silovao, Lečić kaže – ti radiš za Đilasa. Ako ona radi za Đilasa, onda ju je on silovao u ime Vučića.

To tako ispada, i ne znam zašto Lečić tako govori. To nikome normalnom ne pada napamet da kaže.

Ne znam kako ga advokat ne posavetuje da već jednom zaćuti – naglašava Prelević.

Lečić je u intervjuu naveo da je smetao Zoranu Lutovcu, jer je hteo da DS vrati „tamo gde joj je mesto“, te bi sa njim na čelu DS postala najjača opoziciona snaga Vučiću.

Zbog toga je, kako kaže, napadnut, a Lutovca je nazvao „Đilasovim potrčkom“.

Leka, kako ga nazivaju u Srpskom telegrafu, tvrdi da mu je od početka bilo jasno da je Danijeli i određenim medijima plaćeno da rade protiv njega, a zauzvrat da dobiju šta im treba:

– Ja sam u svemu ovome kažnjen jer nisam ni na čijoj strani, nisam birao, ne pripadam nikome i moram biti uklonjen, a Danijeli je pružena ruka da američki san i projekat ovde realizuje tako što ju je neko regrutovao.

Bilo je bitno da se ja medijski diskreditujem.

Pouzdano znam da su mnogi urednici i novinari znali da nemam veze s tim, ali su bili dobro organizovani i plaćeni, pogotovo oni, zna se koji: Nova i Danas.

Ta dva tabloida su bila podržana od televizije N1, to je strateška priča o takozvanom nezavisnom mediju.

Ne postoje nezavisni, rekao sam da ću govoriti istinu, a to je čista laž – izjavio je Lečić.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

On se osvrnuo i na audio snimak čiji deo je čula javnost u Srbiji, navodeći da je on montiran i da je samo deo dužeg snimka.

– Ako je Danijela htela taj razgovor da snimi, logično je da se pripremi za tu tajnu akciju, a to znači da napuni telefon. Ona je slagala da ju je izdala baterija nakon 90 minuta.

Znači 25 minuta manje u startu je izbačeno i obrisano. Snimak nikad nije postojao u kontinuitetu, nego je iz ovog arsenala od 90 minuta u transkriptu iščupala delove za koje smatra da su njoj korisni da bi dokazala da se ona srela sa silovateljem – ispričao je Lečić.

Božo Prelević, sa druge strane, negira da je snimak montiran, kao i da postoji „duža verzija“.

– Sve što je imala, Danijela je predala Tužilaštvu. Sad vidim da postoji priča o nekom dužem snimku, pa mi nije jasno – ako znate da postoji duži snimak, to je recimo bilo i u Kuriru, onda vi znate da vas je neko snimio.

A ako je tajni snimak, kako znate da postoji duži snimak?

Onda u Kuriru navode da su iz policije dobili celokupan snimak, a kažu da ga Danijela nije dala.

Kako to? – pita Prelević. On dodaje da slučaj Danijele Štajnfeld još nije zaključen, i da je ona sad otišla na vanredne pravne lekove.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Lečića, na osnovu filma Danijele Štajnfeld, i iskaza u javnosti da ju je silovao moćnik iz filmske industrije.

U julu ove godine, Tužilaštvo je saopštilo da na osnovu dokaza koji su prikupljeni ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

List Danas je izveštavajući o procesu protiv Lečića poštovao novinarski kodeks i pozivao obe strane za izjavu. Lečić je uvek dobijao prostor u našem listu, za razliku od pojedinih medija koji su se ovom temom bavili na senzacionalistički način.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Zašto smo mu sada meta i zbog čega smo odjednom postali „Đilasov-Šolakov“ medij, kako nas nazivaju naprednjaci i njihovi tabloidi, to samo on zna.

Oprečno o izvinjenjima

Pojedini beogradski mediji preneli su „saznanja“ da se glumica Milena Radulović, koja je optužila učitelja glume Miroslava Aleksića za silovanje, izvinila Branislavu Lečiću zbog podrške koju je pružila Danijeli Štajnfeld.

Milena je to demantovala navodeći da je tačno samo da su se Lečić i ona sreli u pozorištu. Lečić, međutim, tvrdi da je izvinjenja ipak bilo „i da ne zna kako je to izvinjenje došlo do medija, te da mu je zbog toga žao“.

Lečićev advokat nije znao za intervju

Kada smo Čedomira Stojkovića, advokata Branislava Lečića, upitali za pojedine izjave koje je njegov branjenik dao, on nam je rekao da intervju nije pročitao, da nije ni znao za njega i da će nam se javiti kasnije jer ide na suđenje.

Posle nekoliko sati u pisanoj poruci nam je poručio da je u pitanju je omaška novinara „koji je u tekstu propustio da ispred reči „plaćeni“ upiše reč „loše“, kao originalni citat Branislava Lečića“.

Na pitanje ima li Lečić ikakve dokaze da je Đilas plaćao novinare, što su ozbiljne optužbe, Stojković je rekao da je on advokat a ne političar „s toga je Vaše pitanje promašilo adresu“.

– Pa dobro… I vi ste pisali za njega da je trebao da bude „stavljen u pritvor, ili barem kućni pritvor“, da je „zločin vešto prikriven“, da je „zločinac… “ Zar ne?

Ljutnja je normalna na obe strane. Verujem da bi ljutnje bile manje na obe strane ako bi ste sada stvari prenosili u suprotnom pravcu – zaključuje Lečićev advokat.

Danas.rs

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Sprema se haos! Više niko nije bezbedan!

Na međunarodnu bezbednost utiču i stari i novonastali sukobi, od kojih nijedna zemlja ne može …