Kineski građani se smeju Nemcima zbog nesertifikovanja “ST 2”: Da nećete možda, da se grejete na drva!?

Kineski korisnici interneta, ne pokušavajući da sakriju iznenađenje, analizirali su čudnu odluku nemačkog regulatora da suspenduje sertifikaciju gasovoda Severni tok 2.

Čitaoci kineskog novinskog portala „Guanča”, podsetili su Evropu na posledice ovakvih mera, a takođe su pozvali stanovnike EU da se pripreme za dugu i hladnu zimu.

Ranije je kinesko izdanje Guanča, objavilo članak u kojem je objavilo odluku nemačkog regulatora da suspenduje sertifikaciju projekta Severni tok 2, koji je neophodan za snabdevanje Evrope, ruskim prirodnim gasom.

Na primer, Nemačka je zahtevala da kompanija operatera Severni tok 2 poštuje nemačko zakonodavstvo, kao i da obezbedi usklađenost sa regulatornim zahtevima.

Kinezi su burno reagovali na suspenziju sertifikacije Severnog toka 2, podsećajući Evropsku uniju na strašne posledice takve odluke.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tako su korisnici primetili, da su izuzetno iznenađeni ovakvom odlukom Evropljana, jer zemlje EU nisu u najboljim uslovima da odbiju dodatne isporuke prirodnog gasa, kroz novi gasovod.

Čitaoci su primetili da u Evropi besni velika energetska kriza, a cene ugljovodonika svakodnevno rastu.

Brisel, koji je sam za sebe u nepovoljnijem položaju, ponaša se prilično čudno i glupo, jer će već zimi osetiti svu težinu posledica suspenzije sertifikacije Severnog toka 2.

„Bravo, udarili su se ciglom u lice! Očigledno su uzeli majstorske časove od Indijanaca“, napisao je jedan od čitalaca, skrećući pažnju na glupost Evrope.

Neki evropski političari s vremena na vreme donose čudne odluke, koje ni na koji način ne odgovaraju sopstvenim interesima njihovih zemalja, stradaju samo obični ljudi“, zaključio je komentator.

„Čitao sam i nisam mogao da razumem, osećao sam samo beskrajno iznenađenje.

Videći da je u Evropi skoro zima, nemački političari i dalje dozvoljavaju da se to dogodi.

Da li planiraju da pale drva zimi, da bi zagrejali svoje domove? “ – iznenadio se korisnik.

„Ako se smrznem na smrt, neće imati ko da kupi prirodni gas. Rusija, već se plašiš?! “ – sa ironijom je kineski stanovnik ocenio ponašanje Evrope.

Čitaoci su primetili i da se Evropa ponaša krajnje glupo pokušavajući da zabrani puštanje u rad Severnog toka 2, ne shvatajući da je reč o vitalnom gasovodu.

Dakle, Brisel još ne shvata svu težinu svoje situacije ali uskoro može da se suoči sa nizom različitih problema.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …