SAD i Britanija u problemu, zbog medijske histerije… – Vreme prolazi, a nema invazije?

SAD i Britanija žele obračun sa Rusijom, tvrdi Ministarstvo spoljnih poslova.

Američka i britanska vlada proširile su izveštaje o mogućoj ruskoj invaziji na Ukrajinu, kako bi proglasile pobedu u „herojskoj borbi“, nakon poniženja u Avganistanu i skrenule pažnju sa svojih unutrašnjih problema, tvrdi Moskva.

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, objavila je tu optužbu na svom Telegram kanalu u ponedeljak, napisavši: „Vreme prolazi, a Rusija ne napada Ukrajinu.

Očigledna je namera SAD, koje su naručile ovu „muziku“ i njihovih britanskih saveznika: sami su smislili ovu „rusku pretnju“, pripremili su se za „herojsku“ borbu, da bi bili provokativni i glasno objavili svoju ‘pobedu.'”

Ona je nastavila: „Ovde imaju priliku da skrenu pažnju sa sopstvene političke krize i šansu da ulože milijarde, u oružje za ‘ranjivu demokratiju’ i način, da obnove imidž ‘nepobedivosti’, nakon pada Avganistana. ”

Zaharova je takođe kritikovala EU, zbog njenog ponašanja tokom sukoba, tvrdeći da su nedavne tvrdnje o neposrednoj ruskoj invaziji, učinile manje verovatnim nego ikada, da će se istočnoevropska nacija pridružiti bloku.

„Jasno je da neće uskoro zauzeti Ukrajinu“, rekla je ona.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„A posle nedavnog zapadnog nastupa, neće biti puštena ni u jednu respektabilnu instituciju – kome je potrebna zemlja, koju će uskoro ’napasti Rusija‘?

“Sa ovakvim prijateljima, kome su potrebni neprijatelji?”.

Ali mi smo mnogo puta rekli da su interesi Ukrajinaca najniži prioritet Zapada.

Američki i evropski lideri već mesecima upozoravaju da strahuju, da bi Moskva mogla da planira invaziju na Ukrajinu u bliskoj budućnosti i ukazivali su na izveštaje, o gomilanju ruskih trupa na granici dve zemlje.

Rusija je dosledno poricala, da ima agresivne namere, tvrdeći da samo premešta vojnike unutar svoje teritorije i pozivala je na bezbednosne garancije, koje bi ograničile širenje vojnog bloka NATO-a predvođenog SAD, u Ukrajinu ili Gruziju.

Zapadni zvaničnici su rekli da su uslovi tog sporazuma, neprihvatljivi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …