ZATIŠJE PRED “CUNAMI”: Rusija povlači diplomate iz Ukrajine!

„U strahu od mogućih provokacija Kijeva ili trećih zemalja, zaista smo doneli odluku o izvesnoj optimizaciji osoblja u našim misijama u Ukrajini.”

Moskva kaže da se plaši „provokacija“ protiv svojih inostranih misija.

Rusija je odlučila, da ukloni deo svog diplomatskog osoblja iz Ukrajine.

Moskva se plaši mogućih provokacija.

Taj potez je usledio nakon što su SAD, Britanija i nekoliko drugih zemalja prošlog meseca počele da evakuišu neke zaposlene i članove porodica iz svojih ambasada u Kijevu, saopštila je Moskva u subotu, tvrdeći da zapadne države možda imaju neke uvide, koji nisu podeljeni sa Rusijom.

„Donosimo zaključak da su američke i britanske kolege možda svesne određenih nasilnih akcija, koje se spremaju u Ukrajini, koje mogu ozbiljno da ugroze bezbednost“, napisala je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, na društvenim mrežama.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„U strahu od mogućih provokacija Kijeva ili trećih zemalja, zaista smo doneli odluku o izvesnoj optimizaciji osoblja, u našim misijama u Ukrajini.

SAD su u subotu naredile evakuaciju osoblja, koje nije za hitne slučajeve iz svoje ambasade u Kijevu i savetovale Amerikance da ne putuju u Ukrajinu.

Izrael je u petak takođe izdao upozorenje za putovanje za Ukrajinu i najavio evakuaciju radnika ambasade i njihovih porodica.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije, koje je počelo da povlači diplomate i njihove porodice u januaru, savetovalo je Britancima u petak , da „napuste Ukrajinu sada, dok su komercijalna sredstva još dostupna“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …