Šokantni poraz Đokovića, učinio Medvedeva teniskim kraljem! – VIDEO

Daniil Medvedev prekinuo je poslednju dugu vladavinu Novaka Đokovića kao broj jedan u svetu tenisa, a da nije odigrao ni meč – prvi put u karijeri bio je na vrhu liste.

Novaka Đokovića je Daniil Medvedev zbacio sa trona sa prvog svetskog tenisera nakon šokantnog poraza od Jiržija Veselog na Otvorenom prvenstvu u Dubaiju, gde je srpski superzvezda igrao prvi put otkako je deportovan iz Melburna, nakon neuspešnog pokušaja, da igra na Australijan openu.

Prolazak Medvedeva u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Meksika, gde se očekuje da sledećeg pobedi 103. tenisera sveta, Jošihita Nišioku, znači da je postao i zvanično najbolji teniser sveta, a da nije ni igrao kao rezultat promene u rang-listi, koju je prouzrokovao Đokovićev gubitak.

Pobeda 123. svetskog igrača Veselija nad Đokovićem rezultatom 6-4, 7-6 označila je nagli kraj obećavajuće, rane kampanje za 20-strukog grend slem šampiona, na njegovom prvom turniru u godini.

Ikona nije pala ni u setu u svoja prva dva meča, čime je u osmini finala ublažio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2020. Karen Hačanov.

Povratak bivšeg šampiona Dubaija Đokovića na turnir bio je dugo očekivan nakon njegove agonije u Australiji, gde su ga ispalili zvaničnici graničnih snaga, zatvorili u hotel i zbacili pre nego što je počeo prvi grend slem u godini nakon drugog od dva sudska ročišta, pošto je vlada zemlje na kraju uspela da mu ukine vizu.

Nevakcinisani Đoković je odleteo u Australiju uz razumevanje, da će mu biti dozvoljeno izuzeće da uđe u zemlju i da se takmiči, jer se oporavio od Covida u decembru.

Ovaj 34-godišnjak je rekao da nije protiv vakcinacije protiv Covida ali da će za sada ostati nevakcinisan.

Igrači nisu morali da uzimaju vakcine da bi ušli u Dubai i igrali na ATP 500 turniru, iako su postojali rašireni izveštaji da bi se Đoković mogao suočiti sa većim poteškoćama u ulasku na takmičenja sa strožim ograničenjima kasnije tokom godine, a zvezda je priznala da će biti spremni da razmotre prethodne turnire, kako bi ostali nevakcinisani.

Veseli, koji je pobedio Đokovića jedini put kada su se sastajali, servirao je za meč pri rezultatu 5-3 u drugom setu, da bi njegov protivnik uzvratio u odgovoru, za koji su neki gledaoci verovali da će signalizirati konačan povratak.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Čovek koji nikada nije prošao četvrto kolo grend slema tada je osvojio ključni taj-brejk sa 7-4 u pobedi, koja je izbacila Đokovića sa vrha rang-liste prvi put od januara 2020. godine.

Medvedev tek treba da izgubi set u Akapulku i mogao bi da se suoči sa obračunom sa Rafaelom Nadalom, od kojeg je izgubio finale Australijan opena u trileru od pet setova.

Nadal je napravio svoj najbolji početak sezone, pobedivši u svom 12. uzastopnom meču pobedom od 6-0, 6-3 nad Stefanom Kozlovim koja je trajala samo 47 minuta.

On bi mogao da se sastane sa Medvedevom u polufinalu turnira, koje traje do subote.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Gorila koji mazi divljeg mrmota, istopiće vam srce! – VIDEO

Nedavno, tokom lagane šetnje kroz ograđeni prostor za gorile u zoološkom vrtu u Detroitu, posetilac …