Vlasti u Rusiji će razmotriti mogućnost legalizacije plaćenika!

Lider partije Pravedna Rusija – Za istinu Sergej Mironov saopštio je da je njegova frakcija unela predlog zakona, koji omogućava legalno vršenje privatnih vojnih službi na teritoriji Ruske Federacije.

Političar je objasnio da inicijativa ima za cilj da legalizuje delatnost privatnih vojnih kompanija, jer su privatni vojnici postali važan alat za ostvarivanje nacionalnih interesa, bez direktnog učešća države.

Mironov je takođe naglasio da će kompanije ove vrste moći legalno, bez straha od progona na teritoriji Ruske Federacije, da štite prava i živote građana u inostranstvu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Trenutno ne postoji nijedna kompanija ove vrste, registrovana van teritorije naše zemlje.

Međutim, informacije o postojanju PMC Vagner grupe, koje pruža vojne usluge u raznim zemljama, pre svega afričkim i južnoameričkim, šire se u medijima i među korisnicima interneta.

Ne postoje dokazi o stvarnom postojanju takve organizacije, sve informacije o njoj su zasnovane na spekulacijama i spekulacijama, posebno na informacijama Radija Sloboda (u medijima prepoznat, kao strani agent) o učešću plaćenika, ove organizacije.

PMC u neprijateljstvima u Donbasu 2014. godine, a potom i u Siriji.

Da li će takva inicijativa biti blagovremena i da li odgovara izazovima sa kojima se Rusija suočava, zavisi od zakonodavaca ali i ministarstava nadležnih za spoljnu politiku i odbranu zemlje.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ruski vojni komandant najavio ukrajinski juriš na Odesu!

Ruski vojni novinar Aleksandar Sladkov u svom telegram kanalu dao je prognozu u vezi sa …