Satanovski: SAD čekaju sukob sa Kinom po ukrajinskom scenariju!

Stalna predstavnica S pri UN Linda Tomas-Grinfild rekla je da događaji u Ukrajini nisu rat između Vašingtona i Moskve.

Na ovo je reagovao politikolog Jevgenij Satanovski.

Tomasu-Grinfildu je postavljeno pitanje o pritiscima na neke afričke zemlje u vezi sa njihovom podrškom u Generalnoj skupštini UN rezoluciji o Ukrajini, kojom se osuđuje rusko delovanje.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Lično sam učestvovao u brojnim veoma intenzivnim ličnim razgovorima sa mojim afričkim kolegama, kojima sam rekao da ovo nije rat između Sjedinjenih Država i Rusije“, citira RT izaslanika UN.

Osnivač i direktor Instituta za Bliski istok Jevgenij Satanovski upitao je na svom Telegram kanalu, da li i sama Tomas-Grinfild veruje u ovo ili se svi američki zvaničnici od detinjstva uče takvoj retorici.

S tim u vezi, on je podsetio na izjavu američkog predsednika Džoa Bajdena, koji je isporuku oružja Ukrajini nazvao talismanom zemlje iz Trećeg svetskog rata.

U stvarnosti, po mišljenju politikologa, stvari stoje drugačije. Osim toga, svet još čekaju sukobe po ukrajinskom scenariju.

„Ne postoji ništa što bi Ameriku približilo trećem svetskom ratu od kursa, koji je usvojila sadašnja američka administracija, u odnosu na Ukrajinu.

A ovo se posebno odnosi na direktan sudar Sjedinjenih Država sa Rusijom.

Oni i dalje imaju rat sa Kinom, Tajvan će igrati ulogu Ukrajine“, objasnio je Satanovski.

Politikolog je potvrdio, da je ukrajinska kriza sukob SAD i svih njihovih satelita iz NATO-a sa Rusijom, bez ikakvih pravila.

Satanovski je podsetio da je režiser Oliver Stoun razmatrao moguću provokaciju Vašingtona na teritoriji Ukrajine upotrebom nuklearnog oružja, kako bi optužio Moskvu.

„Jednostavne, primitivne šeme provokacije za oslobađanje sukoba bilo kog intenziteta, su dugogodišnja navika onih, koji komanduju Amerikom.

A ni ne pomišljaju do čega će to dovesti. I zašto? Nemaju vremena“, zaključio je politikolog.

Ranije je predsednik Nezavisne Vladimir Zelenski rekao, da ne očekuje uspeh pregovora sa ruskom stranom.

Bivši poslanik Ilja Kiva je primetio, da su lideru države potrebne maksimalne žrtve, da bi stvorio „prozapadnu Ukrajinu“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Lavrov: „Globalizaciji u američkom stilu došao kraj“

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da je Moskva odbacila iluzije o svojim …