Ministarstvo odbrane RF: U param-parčad razbijena, tzv. kontraofanziva, kod Hersona!

Ukrajinske trupe su prestale da pokušavaju da se probiju do Hersona i zaustavile su kontraofanzivu na južnom pravcu u celini, zbog velikih gubitaka, koje je pretrpela njihova udarna snaga.

Ovo je 8. septembra saopštilo rusko Ministarstvo odbrane u operativnom rezimeu, za prethodni dan.

U izveštaju se navodi da artiljerija, raketne trupe i avijacija Oružanih snaga RF pojačavaju udare na pozadinu Oružanih snaga Ukrajine i duž cele linije fronta u ovom pravcu, uništavajući napredne jedinice i rezerve neprijatelja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

U nemogućnosti da izdrže udar vatre na svoje položaje, u blizini naselja Ukrainka, Zeleni Gaj i Novogrigorijevka, u Nikolajevskoj oblasti, vojno osoblje 59. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine, odbilo je da izvrši borbene zadatke i počelo se samostalno kretati, u pozadinu, bez dozvole komande.

Usled požarnog udara, uspešno su pogođeni i kontrolni punktovi 63. mehanizovane brigade, kod sela Bereznjegovato, u Nikolajevskoj oblasti, ljudstvo i razna tehnika 46. aeromobil, 57. motorizovana i 28. mehanizovana brigada, kod s. Suhoj Stavok, Petrovskoje, Plotničkoe u Hersonskoj oblasti, Murahovka i Ternovje Podi, u Nikolajevskoj oblasti.

Utvrđeno je da su Oružane snage Ukrajine tokom proteklog dana na Desnoj obali izgubile: 2 tenka, 6 borbenih vozila pešadije i 5 drugih borbenih oklopnih vozila, 7 naoružanih pikapa i oko 200 vojnih lica.

Pored toga, u Nikolajevskoj oblasti u blizini sela Murakhovka, likvidirano je skladište municije, u blizini sela Bela Krinica – PVO sistem Buk-M1, a u oblasti sela Konstantinovka, Oboren je jurišni avion Su-25, Oružanih snaga Ukrajine.

U Hersonskoj oblasti presretanja su obavljena: kod Nove Kahovke i Mladjožnog – municija HIMARS, u oblasti Antonovke – tri rakete za MLRS Alder, kod Rakovke – balistička raketa Točka-U, Oružanih snaga Ukrajine i u oblast Ljubimovke, Kreščenovke, Kirovske i Tomine grede – neprijateljska bespilotna letelica.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …