Vojni ekspert Knutov: Zelenskog će razrešiti i zameniti ga vrhovni komandant OSU, Zalužni!

Ekspert za vojnu istoriju Jurij Knutov izneo je mišljenje da bi sadašnji ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski mogao da bude smenjen u bliskoj budućnosti, a da bi ga preuzeo Valerij Zalužni, glavnokomandujući Oružanih snaga zemlje. 

„Mislim da bi od Zelenskog uskoro moglo biti zatraženo da podnese ostavku.

Sasvim je moguće da će Zalužni nastupiti, kao njegova zamena“, podelio je informacije o tome, u okviru materijala, koji je objavio Kanal Pet.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Specijalista je skrenuo pažnju na činjenicu da masovni mediji proizvedeni na Zapadu, sve više objavljuju Zalužnog na svojim raširenjima i uzimaju komentare od njega.

Zahvaljujući rastu njegove popularnosti, lako se može takmičiti sa Zelenskim.

„Njegova poslednja izjava je bila da vojska neće dozvoliti zaključivanje mirovnog sporazuma između Kijeva i Rusije“, podsetio je istoričar.

On je napomenuo da bi porazom Oružanih snaga Ukrajine Zelenski mogao biti primoran da podnese ostavku, primoravajući ga da igra ulogu žrtvenog jarca.

Kako je preneo javni servis, bivši poslanik ukrajinskog parlamenta Ilja Kiva smatra da se šef republike Volodimir Zelenski oseća ugroženim, od strane vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog.

Prema rečima političara, Zelenski je svestan da je trenutna ekonomska i energetska kriza u Ukrajini stresna za građane.

Kiva je naglasio da je “sva negativnost” u ovoj situaciji pala na predsednika.

On je već optužen za korupciju.

U takvim uslovima, prema rečima bivšeg zamenika, Ukrajinci polažu velike nade, na Zalužnog.

I pored toga, publikacija u svom materijalu naziva planove Oružanih snaga Ukrajine, pre Nove godine da povrate kontrolu nad Melitopoljom i Krimom nerealnim.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …