Pristup koritu imao bi jedino sam vrh njihove piramide – Ili zašto ne volimo Navaljnog

Zašto ne verujemo lutkarima koji svoje `lutke` ovih dana izvode na proteste u Moskvi i drugim većim gradovima Rusije? Zašto ih preziremo?

„Da, zašto im ne verujemo, zašto ih ne volimo, zašto ih mrzimo (podvucite ono što izaberete)?

Ne volimo sve ove navaljniste, soboljiste (po LJubov Sobolj) i ostale zbog njihovih laži. Ne samo u malim stvarima, već i u glavnoj stvari.

Umesto da žvaću žvaku o fer izborima i liberalnim vrednostima, navaljnisti, kad bi bili iskreni, trebalo bi da direktno i otvoreno govore (kao što govore u svojim uskim krugovima):

Da, želimo da smenimo vlast lokalnih prevaranata i lopova (napomena 1: ni ja ne verujem u poštenje ovih koji su na vlasti, ali ne mislim da su takvi milioni poštenih radnika javnog sektora, službenika bezbednosti itd.). Da, želimo da u Rusiju dođe kolonijalna administracija umesto sadašnje vlade lokalnih prevaranata i lopova i da nama vlada tokom narednog „tranzicionog“ perioda.

Mogu i da tvrde da raspolažu nekakvim tobože tajnim znanjima zbog čega ta strana kolonijalna administracija ne bi krala (napomena 2: u stvari, krala bi i hiljadama puta više, ali da u to ne ulazimo).

NJih je apsolutno baš briga za interese 99 odsto stanovništva koje poslušno podnosi „prevarante i lopove“. A čim bi Rusija – u periodu kolonijalne obnove – prešla iz stanja „siromašno ali čisto“ u fazu „Sudan, ali samo hladno“, oni bi počeli da vode računa jedino o KLASNIM interesima svojih pristalica (napomena 3: pristup koritu imao bi jedino sam vrh njihove piramide…)

Da su sve ovo otvoreno i direktno rekli, bar bih ih poštovao zbog njihove boljševičke iskrenosti.

Želite li, gospodo, da osporite glavnu tezu o kolonijalnoj administraciji?

Probajte.

Neću se ni osvrtati na „sitnice“ kao što su vaše studije na Jejlu, vaše posete američkoj ambasadi i vaši strani grantovi.

I Lenjin je – u interesu svoje revolucije – uzimao novac i od Nemaca.

Ukazaću na druge stvari.

Vaše nežno prijateljstvo sa ljudima poput Hodorkovskog, vaše nepriznavanje Krima za deo Rusije, vaše tupo političko ukrajinstvo, vaše šale o „pobedbesiju“ i ismevanje „Besmrtnog puka“ – sve to otuđuje od vas ogromne mase potencijalnih pristalica.

Štaviše, to je razlog što vaš pokret nikada neće postati masovan.

Da li vi ovo razumete? Dobro razumete i bilo bi vam drago da se promenite, ali vam to gazde ne dozvoljavaju.

Neću se baviti vašom ljubavlju prema totalitarnim metodama vladanja, koju krijete iza razmetljivog liberalizma – tu je sve očigledno.

Uostalom, kolonijalna administracija tako i treba da upravlja domorocima. Samo, sumnjam da će vam narod Rusije dozvoliti da ikada vladate”.

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …