Teroristički napad u Jerusalimu! – Poruka?

Napadač je navodno otvorio vatru na Jevreje, koji su ostavljali večernju molitvu.

Najmanje osam ljudi je poginulo, a deset je ranjeno u pucnjavi u sinagogi u Jerusalimu u petak uveče, javili su izraelski mediji.

Napadača su ubile snage bezbednosti, dok je pokušavao da pobegne.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Oružani napad se dogodio u jerusalimskom naselju Neve Jakov, na teritoriji na koju polažu pravo palestinske vlasti.

Potvrđeno je da je najmanje pet osoba poginulo na licu mesta.

Petoro ranjenih prebačeno je u oblasne bolnice u kritičnom stanju.

Policija je identifikovala napadača kao Fadija Aješa, pripadnika Hamasa, koji je živeo u kvartu Šuafat u istočnom Jerusalimu.

Aješ je iz pištolja otvorila vatru na sinagogu Ateret Avraham, a zatim je pobegla prema palestinskom naselju Beit Hanina.

Navodno je pucao na policajce, koji su se odazvali na lice mesta i smrtno je pogođen njihovom uzvratnom vatrom, navodi Tajms of Izrael.

Premijer Benjamin Netanjahu je upoznat sa situacijom i navodno je pozvao na sastanak za „procenu situacije“, kasnije uveče.

Opozicioni lider Jair Lapid uputio je saučešće porodicama žrtava i pozvao da se protiv terorizma “oštrije postupa”, piše Jerusalem Post.

Napad je usledio posle sahrane devet Palestinaca ubijenih u sukobima sa izraelskim trupama u izbegličkom kampu u Dženinu, u kako je AP opisao, „najsmrtonosnijem napadu na Zapadnoj obali poslednjih godina“.

Nakon vatrenog okršaja u četvrtak, palestinski militanti u Gazi ispalili su rakete na Izrael, dok je izraelska vojska pokrenula vazdušne napade na enklavu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …