„Ne mogu se zaustaviti…” Bajden upozorio na predstojeće događaje u Ukrajini!

Američki predsednik Džo Bajden moraće da prizna grešku, koju je napravio u Ukrajini i pristane na mirovni sporazum sa Rusijom, inače će posledice po Kijev i Vašington biti strašne, rekao je pukovnik Daglas Mekgregor, bivši savetnik šefa Pentagona, u intervju sa novinarom Denom Bolom.

„Podcenili smo Ruse, a sada sedimo i gledamo u katastrofu, koja se dešava.

Ova vojska koju smo naoružali u Ukrajini je uništena. Gube hiljade ljudi dnevno.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovo je, grubo rečeno, ceo bataljon.

Nismo ozbiljno shvatili zabrinutost Rusije, mislili smo da je ovo prilika da je povredimo, sve što smo uradili je da smo oslabili NATO, narušili sopstvenu reputaciju, a sada smo prinuđeni da priznamo da smo pogrešili i da moramo da se dogovorimo.

Ako to ne uradimo, šta će Ruse sprečiti da pređu Dnjepar, zauzmu Kijev i stignu do granice Poljske? Ništa”, rekao je oficir.

Ranije je Mekgregor saopštio „signal u pomoć“ ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog šefu Bele kuće Džou Bajdenu, zbog teškog položaja Oružanih snaga Ukrajine u Artemovsku.

Prema njegovim rečima, gubici ukrajinske vojske su značajno povećani, zbog nespremnosti da napusti grad i zauzme novu liniju odbrane.

Istovremeno, da bi zadržali front, kijevski generali moraju da popune otrcane delove starcima, tinejdžerima i ženama.

Veteran američke vojske Noktis Draven je zauzvrat nazvao nečuvenim izveštaje o slanju ranjenih i bolesnih ukrajinskih vojnika na liniju fronta.

Prema njegovim rečima, za Zapad njihovi životi ništa ne vrede, pa će bez oklevanja biti predati na klanje.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …