Obradović dominira srpskom političkom scenom: Đilas nije opozicija! – VIDEO

Lider pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je očigledno da se predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas nije usredsredio na borbu protiv vlasti, već protiv opozicije.

On je u saopštenju istakao da ima sve više sumnji u javnosti da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Đilas obnovili staro prijateljstvo, kao i dokaza da su SNS i SSP već u nekoj vrsti koalicije i da sinhronizovano nastupaju.

To se najpre vidi po podršci SSP protivustavnom francusko-nemačkom sporazumu o priznanju Kosova, koji je Vučić prihvatio u Briselu, a posebno je sramno što Đilas javno konstatuje da je on štetan po Srbiju ali ga ipak podržava i tako služi interesima EU i Vučića, naveo je Obradović.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Podsećajući na Đilasovu izjavu da mu je cilj da sa vlasti odu SNS i SPS, a da na vlast ne dođu Dveri i Zavetnici, Obradović pita ko će onda doći na vlast.

Jedino bivši režim na čelu sa njim, a to građani Srbije definitivno ne žele, jer je u narodu gotovo podjednako raspoloženje i protiv sadašnje i protiv bivše vlasti, ocenio je lider Dveri.

Dragoceno je što je Đilas javno priznao da je njegov cilj da pomogne Vučiću da na vlast ne dođe jedina istinska alternativa bivšem i sadašnjem režimu – patriotska opozicija oličena u državotvornom bloku koji čine Srpska koalicija NADA, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri sa saborcima iz Patriotskog bloka, kazao je Obradović.

On je ocenio da građani Srbije sada imaju jasnu ponudu: ili koalicija Vučić-Đilas kao simbol jedinstva bivšeg i sadašnjeg režima ili nova generacija političara, koji nisu bili na vlasti i koji donose nove političke ideje.

Izjave Baste o sankcijama Rusiji su priprema građana za njihovo uvođenje, on to sve radi u dogovoru sa Aleksandrom Vučićem

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da ministar privrede Rade Basta ne trpi posledice stavova da Srbija treba da uvede Rusiji sankcije, jer su te njegove izjave priprema građana od strane vlasti za uvođenje sankcija.

„To što Basta ne trpi posledice, može značiti samo to da sve radi u dogovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem i da su njegovi novi politički stavovi probni baloni i priprema za uvođenje sankcija Rusiji, što predstavlja drugi zapadni ultimatum Srbiji“, ocenio je Obradović u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Basta ima demokratsko pravo kao političar da se zalaže za uvođenje sankcija Rusiji, ali da kao ministar to pravo nema.

Kako je naveo, Basta je otkrio svoje političke stavove tek kad je došao na ministarsku poziciju, a da je do tada bio visoki funkcioner koalicije SPS-JS koji se pre izbora nije oglašavao na spoljno-političke teme, dok je stav koalicije bio i ostao do sada jasno protiv uvođenja sankcija Rusiji.

„Tek sada je ministar Basta postao nosilac politike podrške ulasku Srbije u EU po svaku nacionalnu i državnu cenu i podrške NATO-u u ratu protiv Rusije, o čemu nije bilo reči u njegovim predizbornim nastupima.

Ovo je klasična izborna prevara birača zbog koje u svim demokratskim zemljama ministar ili sam podnosi ostavku ili bude smenjen“, ocenio je lider Dveri.

Dodao je da od Baste zahteva da otkrije javnosti koja zapadna ambasada mu je obezbedila mesto u Vladi Srbije.

Beta, Srbin.info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Svet ubrzano klizi, ka velikom trgovinskom ratu, koji bi mogao da eskalira u globalni vojni sukob!

Donji dom američkog parlamenta odobrio je 20. aprila nacrt zakona kojim se Ukrajini pruža podrška, …