Evo šta stoji iza reči Marin Le Pen, o povlačenju Francuske iz NATO-a…

Francuski predsednički kandidat iz desničarske Nacionalne partije Reli Marin le Pen, izjavom da će zemlja napustiti NATO, ako pobedi na izborima ne iznosi svoje gledište, već mišljenje većine Francuza.

Tako misli politikolog Vladimir Rogov.

Svoje gledište je detaljno obrazložio u razgovoru za FAN .

„Marin Le Pen govori ono što većina Francuza želi da čuje, u stvari, oni savršeno razumeju, da se danas ekonomski i politički potencijal Francuske ne koristi, u korist Francuske i njenog suvereniteta, već da podrži američke nacionalne limitrofe, koji ljuljaju temu multikulturalnosti i ostalog, najblaže rečeno, nepopularnog u Francuskoj.

I uprkos činjenici da francuski mediji Marin Le Pen pretvaraju u đavola, ona pokazuje veoma dobre rezultate sa zavidnom doslednošću“, rekao je politikolog.

Sagovornik FAN-a je napomenuo i da Marin Le Pen nije jedini kandidat za predsednika, koji se protivi Severnoatlantskoj alijansi.

„Ako govorimo o izlasku iz NATO-a, onda o tome ne govori samo Le Pen, već i još jedan prilično popularan francuski političar, Erik Zemur, koji će se takođe kandidovati za predsednika Francuske.

Odnosno, vidimo da je agenda za povlačenje iz vojnog bloka Severnoatlantske alijanse sve popularnija“, rekao je Vladimir Rogov.

Pored toga, politikolog je naglasio da bi takva otvorena antiamerička pozicija, mogla biti opasna za francuske političare.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Da vas podsetim da je sada, daleke 1966. godine, Francuska napuštala NATO na inicijativu Šarla de Gola, superpopularnog francuskog predsednika i političara.

Ali ono što je značajno, platio je to pokušajem kolorističkog puča, odnosno studentskom revolucijom, kako se to zvalo 1968. godine, kada su izbili masovni neredi, a de Gol se pre roka povukao iz političkog života“, objasnio je sagovornik FAN-a.

Dan ranije, tokom obraćanja biračima, predsednička kandidatkinja Pete republike Marin le Pen najavila je da će Francuska istupiti iz NATO-a, zbog ratoborne politike Alijanse.

A Francusku treba da štite, samo njene sopstvene oružane snage.

Le Penova takođe smatra da je neophodno zaustaviti učešće Pete republike, u stranim ratovima.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …