Ranjena deca kritično!

Otac dečaka koji je ubio vršnjake i čuvara ostaje u pritvoru. Država najavljuje nove oštre mere. MUP uputio apel roditeljima.

Dva dana posle masakra u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, gde je ubijen čuvar i osmoro đaka, policija je dobila 25 prijava iz škola.

U prijavama se navodi da pojedini učenici imitiraju Kostu Kecmanovića, koji je ubio devet osoba, a ranio sedam.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Deca simuliraju pucnjavu, ubijanje, prave spiskove…

Psihološka podrška za sve kojima je to potrebno

Savetovalište za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu, u cilju podrške porodicama stradalih u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, omogućilo je psihološku pomoć svima kojima je to potrebno, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Tu se, pored ostalih, odnosi na nastavnike, učenike, mlade, kao i na sve druge građane, kojima je potrebna podrška usled nedavnih tragedija.

Svi oni mogu da potraže psihološku pomoć pozivom na brojeve telefona 011/27-52-224 i 011/26-50-093, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 sati.

Nakon toga, u narednom periodu biće određen terapijski rad sa članovima porodica žrtava, kao i sa svima koji su pogođeni ovom tragedijom, kao prioritet u radu Savetovališta za brak i porodicu Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.

S tim u vezi, Savetovalište za mentalno zdravlje Doma zdravlja Kragujevac, u okviru prventivnog rada, počinje sa radom preventivnog programa pod nazivom “Pomoć i podrška roditeljima dece školskog uzrasta osnovnog obrazovanja”, saopštio je Dom zdravlja Kragujevac.

Rad će se odvijati u prostorijama Specijalističko-konsultativne službe Doma zdravlja Kragujevac, svakog četvrtka od 7 do 13 časova, a zakazivanje se može obaviti putem telefona službe 064/865-84-000.

Ova zdravstvena ustanova najaviće zvanično ovaj preventivni program u ponedeljak, 8. maja, u prostorijama Savetovališta za mentalno zdravlje Doma zdrvalja Kragujevac, u Specijalističko-konsultativnoj službi.

Sutra sahrane četvoro učenika i radnika obezbeđenja

Na beogradskim grobljima sutra će biti sahranjeno četvoro učenika i radnik obezbeđenja, koji su stradali u pucnjavi u OŠ “Vladislav Ribnikar”, dok će u Malom Orašju biti sahranjeno pet osoba koje su stradale u pucnjavi u blizini Mladenovca.

Na Novom groblju biće sahranjena M.K. u 11.30, kao i M.A. u 15.30 časova, dok će A.D. biti sahranjena na Novom Bežanijskom groblju u 15.15 časova.

Sahrana E.K. biće održana na Centralnom groblju sa početkom 12.30 sati, dok će pripadnik obezbeđenja D.V. biti sahranjen na Lešću u 12.15 sati.

Kako navode meštani Malog Orašja, sutra će u 14 časova biti održana sahrana petorice momaka koji su stradali u sinoćnjoj pucnjavi, a još tri sahrane zakazane su za nedelju, takođe u 14 časova.

U ponedeljak će na beogradskom Novom groblju biti održane dve sahrane.

Prvo će biti sahranjena A.B. u 15 časova, a potom i A.Č. u 16 časova.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …