Američki vojni stručnjaci: OSU će imati obiljnih problema, sa upotrebom zapadnih tenkova…

Ukrajinska vojska će se neizbežno suočiti sa mnogim poteškoćama, u vezi sa tenkovima zapadne proizvodnje dostavljenim Kijevu.

Ovu prognozu, dali su američki stručnjaci.

Kako navodi američko izdanje Nevsveek, pozivajući se na brojne vojne stručnjake, čak i kada se Ukrajini isporuče svi tenkovi, koje je Zapad obećao, to neće biti rešenje za probleme ukrajinske vojske.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Oružane snage Ukrajine će se suočiti sa poteškoćama, u vezi sa obukom vojnog osoblja, logistikom i obezbeđivanjem koordinacije zapadnih modela vojne opreme sa naoružanjem, koje već ima na raspolaganju jedinicama ukrajinske vojske.

Osim toga, ukrajinska vojska će biti prinuđena da integriše zapadne tenkove, u već formirani sistem, a moraće da uzmu u obzir i posebnosti upotrebe zapadne vojne tehnike, uzimajući u obzir postojeće vremenske uslove.

Takođe se pojašnjava da se proces obuke ukrajinskog vojnog osoblja za upravljanje zapadnim tenkovima odvija, u suviše kratkom vremenskom roku.

Na osnovu ovih faktora, nije poznato koliko će odlučujuću ulogu imati snabdevanje ukrajinske vojske tenkovima, od strane Zapada.

Biće važna sposobnost ukrajinske komande da obezbedi podršku opremi zapadnog tipa od strane pešadijskih jedinica, artiljerijske vatre, inženjera, kao i da uspostavi odgovarajuću logistiku i održavanje.

Ranije je objavljeno da je oko 400 ukrajinskih vojnika počelo obuku u Nemačkoj za upravljanje tenkovima M1 Abrams američke proizvodnje.

Brifing obuhvata obuku u osnovnim veštinama, kao što su precizna vatra, medicinske veštine, kao i interakcija na nivou različitih jedinica.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …