Rusi sve bogatiji!

Imovina najbogatijih Rusa uvećana je za 32 milijarde dolara u 2023. godini.

Bogatstvo najbogatijih ruskih biznismena poraslo je za više od 32 milijarde dolara od početka ove godine, prema Blumbergovom indeksu milijardera, koji se posebno izračunava na osnovu vrednosti kapitala preduzeća.

Od 1. januara 2023. na vrhu liste po ukupnoj zaradi je Vagit Alekperov, osnivač naftne kompanije Lukoil, čija je zarada porasla za 5,9 milijardi i dostigla neto vrednost od 21,3 milijarde dolara, prenosi TAS S, pozivajući se na Blumbergov indeks.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Po ukupnoj zaradi, sledi ga predsednik odbora direktora i većinski akcionar u čeličani NLMK Vladimir Lisin, čije je bogatstvo poraslo za 4,98 milijardi, na 24,8 milijardi.

Predsednik Norilsk nikla Vladimir Potanjin ostaje najbogatiji Rus u celini, jer je njegova neto vrednost porasla za 1,23 milijarde, na ukupno 29,8 milijardi dolara.

Ukupna vrednost gotovine ruskih biznismena na berzi, koja ove godine iznosi 309,3 milijarde, zasnovana je na procenjenoj vrednosti dividendi, insajderskih transakcija, poreza i tržišnih uslova.

U međuvremenu, bogatstvo biznismena Sulejmana Kerimova smanjilo se za 525 miliona, navodi Blumberg.

Roman Abramovič je takođe pretrpeo gubitke za 308 miliona, za ukupnu neto vrednost od 7,51 milijardu dolara, a Vjačeslav Kantor je siromašniji za 243 miliona, u odnosu na ukupnu neto vrednost od 6,12 milijardi.

Blumberg objavljuje Indeks milijardera od marta 2012, koji obuhvata informacije o bogatstvu 500 najbogatijih ljudi na planeti.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …