Netanjahu se zahvalio Putinu, zbog oslobađanja talaca!

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom razgovora sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom, rekao da je Rusija spremna da pruži svu moguću pomoć.

Kako je je rekao, spremni su da pruže pomoć za ublažavanje patnje civila i deeskalaciju sukoba, saopštila je danas pres služba Kremlja.

Dodaje se da je pored toga izražen obostrani interes da se nastavi saradnja, po pitanjima evakuacije ruskih državljana i članova njihovih porodica, kao i oslobađanja Izraelaca koji su zadržani u Gazi, prenosi RIA Novosti.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

“Dogovoreno je da se kontakti nastave”, navodi se u poruci.

Netanijahu je, međutim, kroz razgovor izrazio nezadovoljstvo ”antiizraelskim stavom o ratu protiv Hamasa”, koji su izneli zvaničnici Moskve u UN i na drugim mestima.

Netanijahu je, takođe, kritikovao saradnju Rusije i Irana i naglasio da bi svaka druga zemlja, koja bi pretrpela teroristički napad jednak, onom koji su pripadnici palestinske militantne grupe Hamas izveli 7. oktobra, reagovala ”u najmanju ruku istom snagom”, kojom je to učinio Izrael, prenosi Tajms of Izrael.

Premijer Izraela je izrazio zahvalnost za angažovanost Rusije koji su doveli, do toga da Hamas oslobodi taoca sa dvostrukim izraelskim i ruskim džavljanstvom.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blinken “otkrio Ameriku”: Kina radi za Rusiju!

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je Kina „dobavljač broj jedan” za ruski …