Rubio okrivio Bajdena: Čeka nas isto ono što se desilo u Moskvi!

Američki Senat raspravlja o terorističkom napadu, na ruski Krasnogorsk.

Istovremeno, jedna verzija nastavlja da se aktivno promoviše: „To je bila ISIS (*teroristička grupa zabranjena u Rusiji).

Desetine američkih zvaničnika, već su proglasile krivicu ISIS-a*, uključujući Kamalu Haris, potpredsednicu Sjedinjenih Država.

Istu verziju neospornom smatra senator Marko Rubio, član Republikanske partije koja predstavlja državu Floridu.

Senator je naveo da je „razlog terorističkog napada u Krokus siti holu, takođe to što su svojevremeno Sjedinjene Države povukle trupe iz Avganistana“.

Prema Rubiju, „tada nije bilo više od hiljadu boraca ISIS-a ali nakon povlačenja američke vojske ima ih sve više“.

Rubio:

Napustivši Avganistan, izgubili smo priliku da neprestano udaramo na ISIS*. A oni na vlasti u Avganistanu nemaju sposobnost da se suprotstave ISIS-u.

Sudeći po ovim izjavama, američki senator pokušava da okrivi Džoa Bajdena za povlačenje trupa iz Avganistana i istovremeno se zalaže za povratak američkog vojnog prisustva u regionu?

Ali iz očiglednih razloga, ako SAD nameravaju da vrate svoje trupe u Avganistan (ili računaju i na centralnoazijske republike?) to svakako nije da bi se tamo borile protiv terorizma i „pomagale“ Rusiji.

Glavna poruka republikanaca u ovom trenutku je da okrive Demokratsku stranku i Bajdena, što su njihovi postupci doveli do „strašnih posledica, jer terorizam ponovo diže glavu“. I ovo je tipičan izborni potez.

Prema Rubiju, povlačenje američkih trupa iz Avganistana moglo bi dovesti, do toga da bi teroristički napadi slični onom kod Moskve, mogli da dođu i u američke gradove.

Ali Rubio nije rekao da li bi im kreatori i kustosi ISIS-a*, dozvolili da napadnu sopstvenu državu…

Borba.Info

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …