Severna Koreja izvodi prvu kombinovanu taktičku vežbu koja simulira nuklearni protivnapad!

Severna Koreja je 22. aprila izvela prvu kombinovanu taktičku vežbu koja simulira nuklearni kontranapad, uz učešće super-velikih višestrukih raketnih podjedinica kalibra 600 mm, koje je vodio severnokorejski lider Kim Džong Un, javila je novinska agencija KCNA.

Vežba je bila podeljena na „stvarnu vežbu za upoznavanje jedinica sa procedurom i procesom prelaska na položaj nuklearnog kontranapada u vreme kada se izdaje sistem ‘Hvasanpaljong’, najveći državni alarm za nuklearnu krizu i vežba za upravljajući sistemom komandovanja nuklearnim protivnapadima“, saopštila je agencija…

„Artiljeri iz super velikih višecevnih raketnih bacača pucali su u salvu, sa čvrstim neprijateljstvom prema neprijatelju i transparentnim pogledom, na glavnog neprijatelja.

Super veliki višecevni raketni bacači precizno su pogodili ostrvsku metu u dometu od 352 km, u potpunosti demonstrirajući svoju neuporedivu moć i savršeno stvarno ratno držanje“, navodi se u izveštaju.

Kim Džong Un je cenio visok pogodak i preciznost super-velikih višecevnih raketnih bacača, rekavši da se „činilo da je video ispaljivanje snajperske puške“, saopštila je KCNA.

Glavna svrha vežbe je da se demonstrira pouzdanost, superiornost, moć i različita sredstva nuklearnih snaga DNRK i da se ojačaju nuklearne snage i po kvalitetu i po kvantitetu.

Vežba je „jasan signal upozorenja neprijateljima, jer je izvedena u vreme, kada se vrši neprijateljska vojna konfrontacija, protiv DNRK, krajnje provokativnog i agresivnog karaktera“, navodi agencija.

Borba.Info

Check Also

Rojters: Ruska vojska ušla u bazu, koju su zauzele američke trupe u Nigeru!

Ruske oružane snage ušle su na teritoriju američke vojne baze u Nigeru, javlja Rojters pozivajući …