Pravni tim Novaka Đokovića otkrio razlog njegovog medicinskog izuzeća, na Australijan openu… – VIDEO

Branilac titule AO, trenutno je u pritvoru u hotelu u Melburnu, dok se u ponedeljak na sudu ne sasluša njegova ponuda, da ostane u Australiji.

Advokati Novaka Đokovića potvrdili su da je njegova prijava za medicinsko izuzeće, da igra na Australijan openu zasnovana na tome da se oporavio od infekcije COVID-19.

U podnescima podnetim sudu u subotu, Đokovićev pravni tim navodi, da je srpska superzvezda bio pozitivan na koronavirus 16. decembra.

Zaraza tada nije bila javno objavljena.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Advokati kažu da 14 dana nakon testa, Đoković “nije imao temperaturu ili respiratorne simptome COVID-19 u poslednja 72 sata” i naglašavaju da su dva nezavisna veća odobrila njegovo medicinsko izuzeće, bez obzira na preporuke ATAGI-ja.

Đokovićevi advokati tvrde i da je dobio pismo od Ministarstva unutrašnjih poslova Australije, u kojem se navodi da ispunjava uslove za putovanje u Australiju, bez karantina.

Viza dodeljena Đokoviću za putovanje u Australiju 18. novembra 2021. nije podlegla „nikakvim uslovima, na bilo koji način u vezi sa statusom vakcinacije“.

Branilac titule AO trenutno je u pritvoru u hotelu u Melburnu, dok se u ponedeljak na sudu ne sasluša njegova ponuda da ostane u Australiji.

Međutim, njegovi advokati kažu da je Đoković, 34, tražio da bude pomeren iz hotela, kako bi mogao da počne da trenira za AO.

Takođe u dokumentima, advokati tvrde da je Đoković držan na ispitivanju na aerodromu u Melburnu oko osam sati, pre nego što je odveden u hotel Park.

Oni tvrde da je Đokoviću uskraćen pravičan proces i pristup njegovom pravnom timu, tokom situacije na aerodromu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Đokovićeve pristalice zauzimaju stav u Beogradu

Dokumenti pokazuju da je Đoković oko 4.11 u četvrtak, nakon što je doleteo u Viktoriju iz Dubaija, “navodno dobio obaveštenje o nameri da razmotri otkazivanje” svoje vize.

Intervju je potom počeo u 6.07 časova i u 7.29 doneta je odluka da se ukine njegova viza, a Đoković je o odluci obavešten kasnije u 7.42.

U dokumentima se navodi da je bio pripremljen krevet za Đokovića da se naspava u ranim jutarnjim satima, kako bi “zbunjenoj” i “nemirnoj” teniskoj zvezdi omogućio, da stupi u kontakt sa Tennis Australia i njegovim predstavnicima u razumnom času radi dodatnih detalja.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Novak Đoković za sada ostaje u karantinu

„Gospodin Đoković je izrazio šok, iznenađenje, zbunjenost i na drugi način izrazio zbunjenost svojom situacijom, s obzirom na to da je (kako je razumeo) uradio sve što je trebalo da uradi, da bi ušao u Australiju“, navodi se u podnesku.

„Nije znao, koje dodatne informacije želi delegat. Đoković je više puta tražio dodatno vreme da razgovara sa (različito) Tennis Australia, njegovim agentom i njegovim advokatima, kako bi dobio dodatne informacije, koje će izneti delegatu.“

Đoković je bio pozitivan na COVID-19 i ranije, u junu 2020. godine, nakon nesrećnog egzibicionog turnira Adria Tour.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Tri žene zaražene HIV-om, nakon kozmetičkog tretmana!

Tri žene kojima je dijagnostikovan HIV virus, nakon tretmana u nelicenciranom spa centru u Novom …