Vitalij Milonov: Zabranite proslavu Dana zaljubljenih! To je okultistička glupost i komercijalna proslava ljubavi…

Vitalij Milonov poziva da se zabrani proslava 14. februara.

Rusija bi trebalo da zabrani proslavu Dana zaljubljenih, jer je to zapadni „kult“ i nije mu mesto u institucijama zemlje, predložio je u ponedeljak kontroverzni poslanik.

U svom intervjuu, Vitalij Milonov je osudio priznanje i proslavu 14. februara, proglasivši obeležavanje tog dana i bilo koje odgovarajuće aktivnosti, posebno neprikladnim, kako na mestima obrazovanja, tako i na radnim mestima u vladi.

„Ni u školama ni u državnim institucijama, ovaj praznik ne treba da se priznaje.

Nije dobra odluka da se ovakvi događaji održavaju u našoj zemlji“, naveo je političar.

Padajući svake godine 14. februara, Dan zaljubljenih je nastao kao hrišćanski praznik, u čast jednog ili dva ranohrišćanska mučenika po imenu Sveti Valentin i kroz kontinuiranu narodnu tradiciju, danas je postao svetska kulturna, verska i komercijalna, proslava ljubavi.

Stari i novi ljubavnici, partneri, parovi i prijatelji obično uživaju u razmeni poklona na ovaj dan, koji se mogu provesti u romantičnim aktivnostima, u društvu voljene osobe.

Međutim, prema Milonovu, Dan zaljubljenih je „cargo kult, dobro uhranjenog zapadnog života“.

Međutim, iako bi poslanik mogao da osudi svečanosti, popularnost Dana zaljubljenih u Rusiji se učetvorostručila u poslednjih 15 godina, a određeni delovi maloprodajnog sektora, posebno, ubirali su prednosti.

Aliekspres Rusija je prošle nedelje prijavio značajan porast kupovine proizvoda za negu kože i lepote, kompleta za manikir, sveća i nakita u danima, koji prethode 14. februaru.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ovaj najnoviji komentar nije prva kontroverzna izjava Milonova, koji je najpoznatiji po svom homofobičnom stavu o LGBT pitanjima.

Prošle godine je pozvao gej muškarce da se „sterilišu”, kao mačke lutalice, nazivajući homoseksualce „najnižom fazom razvoja životinjskog sveta”.

Borba.Innfo

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Nikola Jokić je ubedljivo najbolji košarkaš današnjice! – VIDEO

Nakon, još jedne impresivne partije na otvaranju plej-ofa, ređaju se pohvale na račun Nikole Jokića. …