ČUDAN TREND: Nemački vojnici odlaze u rusku vojsku i na ukrajinski front

Desničarski ekstremisti iz Nemačke učestvovali su u paravojnoj obuci u kampu blizu ruskog Sankt Peterburga, piše nemački časopis Fokus, prenosi Dojče vele.

Pripadnici mladih krajnje desne NPD i male stranke Der Dritte Veg (Treći put) završili su obuku, navodi se u izveštaju koji se poziva na nemačke obaveštajne izvore.

Učesnici su obučeni za upotrebu oružja i eksploziva.

Među učesnicima nisu samo Nemci – postoje Šveđani i Finci, a nakon obuke, učesnici se pridružuju ruskim trupama koje su delovale na istoku Ukrajine.

Kampom upravlja ekstremistički ruski carski pokret (RIM). Nemačka obaveštajna služba veruje da RIM ima dva logora u blizini Sankt Peterburga, a sama organizacija, kao što mu ime kaže, traži obnovu Ruskog carstva.

Sjedinjene Države nedavno su dodale RIM na svoju listu globalnih terorističkih grupa, rekavši da je obučavao evropske neonaciste i supermacisti.

Zvanična Moskva je odgovorila da dodavanje grupe na crnu listu ne pomaže u borbi protiv terorizma i da još nije objavila nikakve detalje koji su doveli do odluke.

Moskva njihov pokret smatra ekstremističkim – ali to u Rusiji nije zabranjeno.

Nemačka obaveštajna služba svesna je da nemački ekstremisti posećuju kampove, ali iz pravnih razloga im ne mogu zabraniti da putuju.

(Index.hr)

Check Also

Hilari Klinton počela kampanju… Čeka Putinovu „intervenciju”: Klintonova upozorava da se Putin ponovo „meša“ u američke izbore! – „Učiniće to ponovo“!

Konzervativna publikacija Breitbart (SAD) citira Hilari Klinton iz njenog intervjua sa gospođom Psaki, gde Klinton …