Epilog “cepačine” u Narodnoj stranci: Skoro svi prešli kod Aleksića!

Doskorašnji potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je oko 90 odsto članova te stranke prešlo u Narodni pokret Srbije, koji će uskoro početi da prikuplja potpise za registrovanje političke partije koja će, prema njegovim rečima, biti proevropska građanska desnica.

„Od 126 teritorijalnih organizacija, 106 je pošlo sa mnom i oni će se uskoro iščlaniti iz Narodne stranke.

Tamo je ostalo svega nekoliko formiranih odbora“, rekao je Aleksić za list „Danas“, komentarišući to što je Narodna stranka saopštila da su je napustila 264 člana zajedno sa Aleksićem.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Upitan o razlozima za napuštanje stranke, Aleksić je kazao da su to suštinska neslaganja oko koncepta i vizije stranke, kao i to što „Narodna stranka nije stasala u veliku i ozbiljnu demokratsku organizaciju, u kojoj bi rukovodstvo bilo smenjivo“.

„Samo promene mogu doneti rezultat. Samim tim što nije postojala mogućnost promene rukovodstva, moja bivša organizacija više je ličila na autokratsku organizaciju u kojoj se ne poštuju demokratski principi i uvažavanje mišljenja članova po dubini koji su zapravo motor organizacije.

Došli smo u situaciju da oni odbori koji imaju drugačije mišljenje budu smenjivani“, rekao je on.

Aleksić je naglasio da Narodna stranka nije „neprijatelj“ novog Narodnog pokreta Srbije i da će saradnja biti moguća i dalje.

Danas/Beta

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …