Stupar za upad u Skupštinu optužio pripadnike tajne službe

Novinar Slobodan Stupar ocenio je da su za nasilan ulazak u Narodnu skupštinu odgovorne bezbednosne službe, čiji pripadnici su upali u parlament kako bi za to kasnije bila optužena opozicija.

“Jako dobro znam kako radi DB, kako rade službe, e sad kako radi Bata Santos to ne znam… Oni uđu unutra, razvale vrata i onda kažu da su neki opozicioni lideri tako hteli da uđu u skupštinu, ono što je rekla premijerka Ana Brnabić. Propaganda tog nivoa liči na ’47. i ’48. godinu. Ovo je jedan cirkus Medrano u kojem su se ljudi usprotivili što je Vučić rešio da ih zaključa”, rekao je Stupar za N1.

On je istakao da je predsednik Aleksandar Vučić izvor problema i da bi povlačenje odluke o uvođenju policijskog časa bio njegov poraz.

Sagovornik N1 kazao je da je predsednik “gurnuo prst u oko” građanima i da on diruguje bacanjem suzavca na demonstrante, za koje kaže da nije zabeleženo poslednjih 20 godina.

“Policijom i suzavcem se ne može rešiti problem koji je on napravio. Ne možete umiriti građanstvo policijom, to nije mogao ni Slobodan Milošević. Ovo je reakcija tipičnog Vučića koji nema živce i vrlo lako gubi kontrolu”, rekao je Stupar.

Dodao je da niti očekuje izvinjenje od predsednika, niti očekuje da će neko to izvinjenje prihvatiti.

“Ovo može da bude uvertira u mnogo ozbiljnije stvari. Svaki problem počinje od banalnih stvari, ovo je sada banalna stvar… Vučića čeka Brisel, možda odloži odlazak u Brisel. Vučić daje pare crkvi da bi ćutala kada preda Kosovo. Centralna stvar je Kosovo”, ocenjuje Stupar.

(N1)

Check Also

Tramp se protivio ideji da se Putinu sudi

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da retorika američkih političara, koji ismevaju rusko nuklearno …