Lukašenkov grčevit potez: Moram da stupim u kontakt sa Putinom, ovo je sada napad i na Rusiju

Ruski i beloruski predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom o situaciji u Belorusiji.

Kako je saopšteno iz Kremlja, oba predsednika izrazila su sigurnost da će se svi problemi u toj zemlji uskoro rešiti.

“Lukašenko je informisao Putina o situaciji u Belorusiji koja je nastala nakon predsedničkih izbora. Obe strane su izrazile sigurnost da će svi problemi koji su nastali tim povodom uskoro biti rešeni“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da se agresija protiv Belorusije razvija po određenom scenariju.

Zato, kaže, trebalo bi da bi što pre stupi u kontakt sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, jer ta pretnja više nije uperena samo protiv njegove zemlje.

„Moram da stupim u kontakt sa Putinom, predsednikom Rusije, kako bi razgovarao o tome. Ova pretnja više nije uperena samo protiv Belorusije“, rekao je on.

Lukašenko je istakao i da odbrana Belorusije danas predstavlja ujedno i odbranu Savezne Države Rusije i Belorusije.

Aktuelni predsednik Belorusije je takođe rekao i da sa žaljenjem prati svakojaku informaciju koja kruži o njemu, te da takve laži stvaraju „podmuklu atmosferu u narodu“.

„Oni koji šetaju po ulicama, to i ne mogu da razumeju, razumeju oni koji tim šetnjama koordinišu. Nekada to rade čak i profesionalno – u pitanju su montaže, lažne informacije. Ispostavlja se da imam i kuću u Moskvi. Evo, želim javno da kažem, ako ste pronašli neku tamo moju kuću u Moskvi, slobodno je uzmite“, rekao je on.

Lukašenko je kao primer naveo i lažnu informaciju koja je nedavno bila objavljena da je on navodno napustio zemlju.

„Ispostavilo se čak i da sam napustio zemlju, pa da sam čak i umro ili se razboleo. To se sve vrti. Međutim, zarad čega? Da bi se u narodu napravila podmukla atmosfera. E pa neće uspeti. Nećemo dozvoliti“, zaključio je on.

(Sputnik)

Check Also

Tramp se protivio ideji da se Putinu sudi

Bivši američki predsednik Donald Tramp rekao je da retorika američkih političara, koji ismevaju rusko nuklearno …