Farmaceut osuđen na tri godine zatvora! – Pokušao da uništi stotine COVID vakcina!

Farmaceut iz Viskonsina osuđen je u utorak na tri godine zatvora, nakon što je priznao da je pokušao da uništi stotine doza vakcina protiv koronavirusa, jer je lažno verovao da su opasne.

Steven Brandenburg, 46, priznao je u januaru krivicu po dve tačke optužnice za pokušaj neovlašćenog korišćenja potrošačkih proizvoda uz nesmotreno zanemarivanje rizika, da će druga osoba biti izložena opasnosti od smrti ili telesne povrede.

„FDA je osigurala da moderna vakcina COVID-19 ispunjava stroge standarde agencije za sigurnost, efikasnost i kvalitet proizvodnje“, kaže Catherine Hermsen, pomoćnica komesara za krivične istrage FDA.

„Oni koji se svesno petljaju u ovu vakcinu, dovode u opasnost zdravlje američkih pacijenata.

Današnja najava treba da posluži kao podsetnik, da se ova vrsta nedozvoljene neovlašćene radnje, neće tolerisati. “

Brandenburg, koji je u sudskim dokumentima otkrio, da je bio vernik zavera i „skeptičan prema vakcinama“, radio je dve noćne smene kao bolnički farmaceut u Graftonu, severno od Milvokija, na Badnjak i Božić kada je izvadio kutiju Savremene vakcine iz zamrzivača na nekoliko sati kako bi ih pokvario.

Dana decembra 26, oko 57 ljudi je dobilo doze tih specifičnih vakcina.

Nakon saznanja šta je uradio Brandenburg, bolnica je morala da izbaci pogođene bočice koje su sadržavale više od 500 doza vakcine.

Kao deo kazne, američki okružni sudija Brett Ludvig takođe je naložio Brandenburgu, da izdržava tri godine kazne, puštanja pod nadzorom i da bolnici plati skoro 84.000 dolara restitucije, saopštilo je Ministarstvo pravde.

U sudskim dokumentima podnesenim ovog meseca, tužioci su rekli da se čini da su pogođene doze davane pacijentima na kraju bile efikasne, međutim, postupci Brandenburga i dalje su naneli štetu.

Napisali su da je nekoliko ljudi, koji su primili vakcine, u koje je on petljao zabrinuti i nedeljama su se nosili sa stresom.

„Oduzeo nam je sigurnost, iako znajući, da sam zaštićen od ovog virusa“, ​​rekla je jedna osoba, prema dokumentima.

Savezni tužioci preporučili su da sud osudi Brandenburga na četiri godine i tri meseca zatvora, rekavši u memorandumu da je “mogao lako ubiti više ljudi” i da su njegovi zločini zaslužili “suštinsku kaznu”.

U izjavi od utorka, Robert Hughes, specijalni agent zadužen za FBI-jevu kancelariju u Milvaukeeju, rekao je da je zatvorska kazna Brandenburgu poslala “jasnu poruku”, da će oni koji krše zakone koji štite zdravstvenu zaštitu “biti energično gonjeni”.

Pre nego što je dobio kaznu, Brandenburg je rekao da oseća “veliku sramotu” i izvinio se saradnicima, porodici i zajednici Grafton, objavio je Milvaukee Journal Sentinel.

„Nisam imao pravo da donesem ovu odluku umesto njih“, rekao je on, prenose novine.

„Muči me to svakodnevno.”

Borba.Info

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …