AMERIČKI PILOTI U “KONDOMU”! – GORE DRUŠTVENE MREŽE… – FOTO

Hemijska odbrana američkog pilota, izazvala je podsmeh kod korisnika društvenih mreža.

U jednoj od najvećih vazdušnih baza u Misuriju, Vhiteman, praktikovane su akcije u slučaju hemijske kontaminacije aerodroma.

Odgovarajuće fotografije objavila je Služba za distribuciju vizuelnih informacija američkog Ministarstva odbrane (DVIDS).

Glavni junak vežbe, bio je pilot jurišnog aviona A-10 Thunderbolt II (nadimak Varthog – „Varthog“) iz 358. kapetana borbene eskadrile Curtis Lackei.

Američki pilot je obukao specijalno letačko odelo i vazdušni sistem za zaštitu očiju (AERPS), koji se koriste za pružanje pilota čistog vazduha, kao i za zaštitu kacige od zamagljivanja u kontaminiranom okruženju.

Izvešteno je da takva oprema štiti svog nosioca od hemijskih, bioloških i pretnji radijacijom, omogućavajući joj rad u gotovo svim opasnim okruženjima.

Pored toga, kapetan je bio primoran da navuče poseban polietilenski ogrtač preko odela i navlaka za cipele, koji su uklonjeni neposredno pre ukrcavanja.

Kolumnistu vazduhoplovstva Dejvidu Sensiottiju, ovaj postupak je bio zanimljiv, jer na taj način pilot ne dozvoljava kontaminaciju pilotske kabine.

Ali korisnicima Interneta takav način zaštite izgledao je čudno, jer će nekako kontaminirani vazduh ući u kokpit kada se otvori.

Prema komentatorima, korišćeni ogrtač, koji jasno ometa kretanje pilota i zadaje mu nelagodnost, više liči na kontraceptiv.

Snimke koje je obezbedilo američko Ministarstvo odbrane podsetile su jednog od korisnika na scenu iz filma “Goli pištolj” sa Lesli Nilsen, čiji su se likovi zalagali za siguran seks.

Borba.Info

Check Also

Svaka sledeća generacija gora od prethodne, kako to zaustaviti?

Zašto niko u Srbiji ne govori o tome da nam je svaka generacija dece gora …