PROMENA USTAVA SRBIJE NEĆE DA IDE – Narod shvatio o čemu se radi! – Uveliko se poziva na pobunu i na protest, protiv izdaje Kosova i Metohije!

A narod uveliko na društvenim mrežama poziva na pobunu i na protest protiv izdaje Kosova i Metohije.

Skupština Srbije će raspravljati o predlogu za promenu Ustava Srbije, a predsednik parlamenta Ivica Dačić ocenjuje da je realno da aktuelni saziv poslanika završi taj posao do kraja.

“Ukoliko se realizuje ono o čemu je predsednik govorio, da će parlamentarni izbori biti održani kada i predsednički i beogradski, u toj situaciji bi referendum morao da se održi pre raspuštanja Skupštine zato što ovaj saziv mora da proglasi nove ustavne promene.

U tom slučaju je realno da na jesen bude referendum”, rekao je Dačić Tanjugu.

Dačić je, govoreći o sednici, rekao da će predlog za promenu Ustava u parlamentu obrazložiti premijerka Ana Brnabić i podsetio da je za prihvatanje tog predloga neophodna dvotrećinska podrška poslanika.

Predsednik parlamenta je siguran da će poslanici prihvatiti načelni predlog, a dalji rad na amandmanima, napominje, radi Odbor za ustavna pitanja uz međusobno usaglašavanje sa predstavnicima struke iz oblasti pravosuđa i evropskih institucija.

Kada se budu napisali amandmani, Skupština se, podseća predsednik, ponovo o tome izjašnjava i u roku od 60 dana se održava referendum.

Dačić objašnjava da se sada mora promeniti Zakon o referendumu, što je trebalo da se uradi još pre 15 godina, posle donošenja važećeg Ustava.

“Ne postoji naša odgovornost, jer se to dešavalo pre 2012. godine, dakle Zakon o referendumu mora da se promeni da bi se održao referendum za promenu Ustava i to će nas čekati u narednim mesecima”, rekao je Dačić.

Prema Ustavu iz 90-tih za uspeh referenduma bilo je neophodno da izađe i glasa više od polovine građana, a u važećem Ustavu je dovoljno da glasa većina od broja izašlih, pojašnjava Dačić.

A narod uveliko na društvenim mrežama poziva na pobunu i na protest protiv izdaje Kosova i Metohije.

Velika propaganda laži Aleksandra Vučića ne može da izdrži pod pritiskom narodnog bunta, a izdaja je sve očiglednija i očiglednija.

Kako Slavija info nezvanično saznaje uskoro se spremaju ogromni protesti patriotskih snaga koje su rešile da stanu na kraj ludilu i svakodnevnoj izdaji Srbije.

Nova s

Check Also

Dogovor odobren: Izrael će moći da kupi, do 50 borbenih aviona F-15, od SAD!

Dva glavna protivnika prodaje oružja Izraelu — kongresmen Gregori Miks iz Komiteta za spoljne poslove …