Aleksić: Prodali Arapima PKB, sad od njih otkupljuju zemlju! – Neko namerno uništava Srbiju…

„Država prodaje 17.000 hektara i sve što je bilo u PKB-u – opremu, stoku, imanja, znanja – a onda kupuje kablovskog operatera…”

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da će država morati da otkupi deo zemljišta PKB-a od kompanije “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata “po deset puta većoj ceni od one za koju je to zemljište prodala Arapima”, jer će tu biti izgrađen deo auto-puta Beograd-Zrenjanin.

„Kao da neko namerno uništava državu i o tome se ne sme ćutati.

Prodaja PKB-a ‘Al Dahri’ 2018. godine je možda najbolji primer štetočinske politike režima.

Prodali su PKB, koji je imao 17.000 hektara, maltene u centru Beograda, za 105 miliona evra, dok je sa druge strane državni Telekom novcem građana za 500 miliona evra kupio nekoliko kablovskih operatera, među njima ‘Kopernikus’“, rekao je Aleksić u emisiji „Crno-beli svet“, koja se emituje na Internetu.

„Država prodaje 17.000 hektara i sve što je bilo u PKB-u – opremu, stoku, imanja, znanja – a onda kupuje kablovskog operatera.

To je skandal nad skandalima“, dodao je on.

Aleksić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „više šef mafije nego predsednik države“, koja se ne obračunava sa korupcijom i kriminalom, već ga podstiče i upravlja njime.

„U državi Srbiji ništa ne može da se dogodi bez Vučićevog znanja i on se pita o svemu.

Razorio je institucije, uništio pravosuđe i policiju da ne bi mogao da odgovara za zloupotrebe.

Vučić je morao da stvori preduslove da bi mogao da se ponaša kao mafijaš“, dodao je Aleksić.

On je istakao da je potpuno jasno da je „Jovanjica“ bila državni posao.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da vlasnika „Jovanjice“ Predraga Koluviju brani poslanik i advokat Vladimir Đukanović, visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS), koji se javno hvali da je blizak Vučićev prijatelj, i dodao da se sva njihova saopštenja prenose na sajtu SNS-a.

„To znači da cela stranka na čelu sa Vučićem uzima Koluviju i njegove saradnike u svoju odbranu“, dodao je on.

Aleksić je rekao da se u krivičnom postupku došlo do nivoa bezbednosnih službi.

„Sada bi trebalo da vidimo ko su politički nalogodavci koji su rekli ovima iz službi bezbednosti da idu to da rade, da čuvaju imanje (Jovanjicu), transportuju, stavljaju tablice UKP-a i obezbeđuju policijske legitimacije“, naveo je Aleksić.

Beta

Check Also

Saudijska Arabija napustila petrodolar!

Dan ranije, prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman Al Saud najavio je da neće prisustvovati …