Obradović: I u Srbiji treba doneti zakon, po kome će se kažnjavati svi koji Srbe, Srbiju ili RS nazovu genocidnim!

Da li će i ovim međunarodnim stručnjacima biti suđeno po novom Inckovom zakonu?

Srpski pokret Dveri apsolutno podržava donošenje zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske po kom će se kaznom zatvora kažnjavati svi koji Srbe i Republiku Srpsku nazovu genocidnim.

Takođe podržavamo i drugu najavljenu skupštinsku odluku o odbacivanju primene nametnutih izmena krivičnog zakona koje su delo odlazećeg kolonijalnog upravnika u BiH Valentina Incka, a kojima će biti kažnjen svako ko tvrdi da se u Srebrenici nije desio genocid.

Ovom prilikom podsećamo domaću i regionalnu javnost da je nezavisna Međunarodna komisija kojom je predsedavao čuveni izraelski istoričar Gideon Grajf, a koja je sastavljena od najeminentnijih svetskih stručnjaka, donela zaključak da se u Srebrenici nije dogodio genocid.

Da li će i ovim međunarodnim stručnjacima biti suđeno po novom Inckovom zakonu?

Srpski pokret Dveri osuđuje sve zločine počinjene u građanskom ratu na prostorima bivše SFRJ bez obzira ko je počinilac, ali neće pristati na nametanje etikete genocida i genocidnog naroda Srbiji, RS i srpskom narodu ili najvišim državnim i vojnim rukovodiocima naše dve države koji su branili srpski narod od novog genocida koji je nad Srbima pre toga učinjen više puta u prošlom, 20. veku.

Po uzoru na nacionalno jedinstvo koje je postignuto u RS između svih političkih stranaka vlasti i opozicije, i mi u Srbiji bismo bez obzira na političke razlike među nama trebalo da zauzmemo zajednički stav i zajednički se oglasimo protiv odluke Incka i podržimo Republiku Srpsku i srpski narod u BiH.

Srpski pokret Dveri takođe predlaže da i u Srbiji donesemo zakon po kome će se kažnjavati svi koji Srbe, Srbiju ili RS nazovu genocidnim.

Istovremeno, apelujemo na sve političke faktore u Bosni i Hercegovini, kao i u svim drugim bivšim jugoslovenskim republikama, da se ne bavimo prošlošću oko koje se ne možemo usaglasiti jer imamo različite poglede na međusobne odnose kroz istoriju već budućnošću i temama oko kojih se može postići saradnja za dobro svih.

Nove netrpeljivosti i novi sukobi nam nisu potrebni, a podsećamo sve da su oni uvek počinjali na intervenciju i nagovor stranaca, što više nikada ne smemo dozvoliti.

Borba.Info/Dveri

Check Also

Zapad se namerio da preko Jermenije, zavadi Rusiju i Iran!

Početkom aprila održan je sastanak između predstavnika Jermenije i emisara Evropske unije i Vašingtona, tokom …