Zapad će naterati Izetbegovića da podeli Bosnu!

Milošević je zbog rata u Sloveniji rekao da Srbija nema teritorijalnih pretenzija prema Sloveniji.

Ovo ludilo je podržano ponašanjem međunarodne zajednice.

Bilo je: za krivicu među Srbima – nađe se Milošević i malo obrne istorijski kontekst.

On je bio predsednik Srbije tek od 1990, ali nije kontrolisao vojsku. Rat u Sloveniji je pokrenuo Ante Marković, u vrijeme kada su Slovenac i Hrvat vodili Predsjedništvo SFRJ.

Milošević je zbog rata u Sloveniji rekao da Srbija nema teritorijalnih pretenzija prema Sloveniji.

E, danas mu i to spočitajte, pa recite da je htio podjelu Jugoslavije i da je tu o tome riječ.

Dakle, Milošević kontroliše vojsku tek od 1997-me.

A Milo je amnestiran povodom Srebrenice, jer, kažu, da je on bio samo premijer, da nije kontrolisao vojsku, a predsjednik je bio Bulatović.

To selektivno pristupanje pojedinačnoj odgovornosti dovelo je do toga da su svi lideri u Republici Srpskoj Krajini proglašeni krivim, da su svi lideri u Srbiji proglašeni krivim, a i svi lideri u RS!

Da li će ovo što je donio Incko da se primjenjuje ili ne, to zavisi od zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma.

Srbija treba da energično kaže da visoki predstavnik nije ovlašten da donosi zakone, jer – zaista nije ovlašten.

SB UN je povodom BiH donio preko 40 rezolucija i ni u jednoj nije ovlastio visokog predtavnika da bude ustavotvorac ili zakonodavac.

U Tački 11.2 bonske konferencije u kojoj je analizirana primjena Dejtonskog sporazuma, zemlje članice su rekle: podržavamo nastojanje visokog predstavnika Karlosa Vestendorpa da pristupi interpretaciji Dejtonskog sporazuma donoseći obavezujuće odluke i mjere koje se odnose na sazivanje određenih institucija i njihovo predsjedavanje ili tumačenje odredaba.

Kakve veze ima neki zakon sa odlukama i mjerama?

Ali, ako Srbija kaže da visoki predtavnik ne može donositi zakone i da je ovo nelegalno i da se neće primjeniti – onda od primjene tog zakona neće biti ništa. Ili ako to kaže Hrvatska, mada vidimo da ona to neće reći.

Vidimo da zasad oko tog zakona svi ćute.

Podsjećam da je Ured visokog predstavnika do sada donio preko 900 odluka koje su podrazumijevale promjenu odluka Izborne komisije, promjenu ustavnog položaja konstitutivnih naroda i promjenu Ustava, koje su uključivale donošnje desetina i desetina zakona, progon pojedinaca, političara i zabranu obavljanja djelatnosti, koje su `otkrile` mrežu pomagača u skrivanju Karadžića i Mladića iako sada znamo da ti ljudi nisu imali pojma ni informacije o tome gdje su se nalazili Karadžić i Mladić.

Incko je svojom odlukom imao jedan cilj – da evidentni sukob Bošnjaka i Hrvata oko Izbornog zakona premjesti i da dođe do sukoba Srba i Bošnjaka kako bi novi Visoki predstavnik lakše riješio hrvatsko nacionalno pitanje, odnosno promjenu izbornog zakona.

Pogledajte samo šta se juče dešavalo – počev od smjene glavne tužiteljice Gordane Tadić.

Svi glavni tužioci su smjenjeni pod udarom OBA, a samo se suprotstavila Gordana Tadić.

Ona je krivično gonila direktora Obavještajne službe i istraživala Bakira i njegovu suprugu oko ubistva Dženana Memića – sina Muriza Memića – prije 5 godina.

Ona je krivično gonila predsjednika Suda BiH Ranka Debevca koji se u Španiji zove Ranko d Kaveson, a ima dvojno državljanstvo. Potpuno nelegalno, neprijavljeno.

Ona je otvorila aferu „respiratori“ – neviđenu pljačku u vreme pandemije, koju je izvršio premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Ona je, jučerašnjom odlukom Disciplinske komisije, premještena sa mjesta glavne tužiteljice na mjesto tužioca.

Ako pogledate Bakirovu poruku od sinoć, vidjećete šta je poručio Srbima: nećete više smjeti osvještavati javne institucije, javno govoriti o genocidu i žrtvama, prebrajati žrtve itd.

Ovo govori da se zaoštrava situacija između Srba i Bošnjaka i da je to krajnji cilj međunarodne zajednice, a stvarna meta je uvijek RS.

Da li će biti krivičnog gonjenja predsjednika Dodika?

Pa, on je od početka bio meta jer se suprotstavio namjerama međunarodne zajednice da RS institucionalno uguši i svede na najmanju moguću mjeru.

Taj otpor je zadnjih petnaest godina vidljiv: zaustavljen je prenos nadležnosti. Stavovi predsjednika Dodika, koji su tražili podršku, jasnu podršku prijatelja i komšija, potpisnika Dejtonskog sporazuma, nisu dobili adekvatne odgovore.

Nikada nismo imali adekvatno suprotstavljanje namjeri međunarodne zajednice da uguši RS, a adekvatno suprotstavljanje je da onaj ko je potpisnik Dejtonskog sporazuma iznese svoj stav.

Nije ni potpuno jasna sjednica SBUN na kojoj su Rusija i Kina bile usamljene, a 13 članica uzdržane iako su među njima Niger, Kenija, Tunis i Republika Irska i Indija.

Kako se desilo da ruski evidentni partneri ostanu uzdržani u savezu sa NATO zemljama?

Bili su pod pritiskom i čudno su se ponašali prema kinesko-ruskoj inicijativi.

Čini mi se da postoji određena saglasnost o pritisku i žrtvovanju samo RS, a da jedan od koraka podrazumijeva i krivično gonjenje predsjednika Dodika i da se u tom smislu ova rekonstrukcija Tužilaštva BiH i vrši. Žele se nove sudije i tužioci i nova pravosudna politika koja bi pratila ove odluke Visokog predtavnika.

Inače, Incko je običan nacistički kopilan koji ima i vlastite porodične razloge da progoni Srbe.

Njegova mati je bila sekretarica u nacističkom štabu u Sloveniji i bježala je preko Blajburga pred Titovim partizanima.

On to pamti i stidljivo je to pominjao na početku mandata.

Sjećate li se Kurta Valdhajma?

To je bio generalni sekretar UN koji je kao SS oficir ubijao srpsku decu po Kozari.

A sjećate li se da je Hitler tamo rođen!

Dakle, imamo ljude koji su lično, privatno, istorijski i politički motivisani, jer kada kažete partizani – oni misle Srbi, kada kažete Jugoslavija – oni misle Srbi i Srbija…

Fakti

Check Also

Bivši američki obaveštajac: Rusija bi mogla da upotrebi nuklearno oružje kao odgovor na napade OSU, na rusku teritoriju!

Sjedinjene Države su, posle niza zapadnih saveznika Kijeva, ipak dale dozvolu Oružanim snagama Ukrajine da …