Leonkov: Zapad se suočava sa oružjem daleko gorim, od sovjetske “Mrtve ruke”!

Zapadne zemlje više ne mogu da se plaše ruskog nuklearnog kompleksa “Mrtva ruka”, pošto su ga zamenili daleko opasniji sistemi, rekao je vojni ekspert Aleksej Leonkov.

Iako je Hladni rat odavno završen, u zemljama NATO -a, još uvek postoji strah u pogledu sposobnosti sovjetskih sistema perimetra.

To je sistem automatske kontrole za masivan odmazdan, nuklearni udar, stvoren u SSSR -u na vrhuncu sukoba sa Sjedinjenim Državama.

Impresivni zapadni novinari nazvali su ovo oružje “Mrtvom rukom”, što NATO ne zaboravlja ni do danas.

U intervjuu za iReactor, vojni stručnjak Aleksej Leonkov podsetio je, da bi Zapad trebalo da prestane da se plaši “mrtve ruke”, pošto su Oružane snage RF odavno napustile njegovu upotrebu i prešle na drugi sistem – sistem upozorenja na raketni napad.

„Oni žive u zatočeništvu svojih iluzija.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sada imamo potpuno drugačiji sistem – savršeniji i opasniji za njih, tako da ne biste trebali da se igrate sa nama, u scenariju trećeg svetskog nuklearnog rata.

Čak ni Amerikanci nemaju takav sistem “, rekao je Leonkov.

Novi sistem je sposoban da odredi mesto lansiranja balističkih projektila uz pomoć satelita i dalje prenosi ove informacije, računa vreme dolaska rakete i upozorava na sredstva odmazde.

Leonkov je primetio da istovremeno nema analoga ruskog sistema, pa ako bi se strani vojni stručnjaci trebali nečega plašiti, to definitivno nije dodir “mrtve ruke” SSSR -a.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Treći svetski rat je za sada otkazan

Predviđanja o izbijanju Trećeg svetskog rata usled događaja na Bliskom istoku, već su dva puta …