Pentagon procenio vreme završetka ruske specijalne operacije u Ukrajini!

Specijalna operacija koju ruske trupe izvode na ukrajinskoj teritoriji neće se brzo završiti i može prerasti u tinjajući sukob.

Ovakav stav izneo je Mark Mili, predsednik Zajedničkog štabova Sjedinjenih Država.

Verujem da će ovaj sukob biti veoma dug.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

I takođe mislim da će se njegovo trajanje bar meriti godinama, – rekao je visoki vojni oficir tokom budžetske rasprave u Predstavničkom domu.

Slično mišljenje je dan ranije izneo i savetnik predsednika SAD za bezbednost Džejk Saliven, koji smatra da bi sledeća fraza specijalne operacije, mogla da traje nekoliko meseci.

Mark Mili takođe smatra da savremeni svet ulazi u period nestabilnosti, kada se povećava verovatnoća konfrontacije među državama.

U tom kontekstu, Millei je naveo Rusiju i Kinu, koje imaju impresivan vojni potencijal i teže radikalnoj transformaciji svetskog poretka.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti RF Dmitrij Medvedev napomenuo da će ruska specijalna operacija u Ukrajini biti nastavljena, dok se ne ostvare njeni ciljevi – demilitarizacija i denacifikacija zemlje.

Kao rezultat operacije, Ukrajina bi trebalo da zauzme neutralan status, a Kijev će time prestati da predstavlja opasnost za Moskvu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

CNN: Ruska vojska napreduje svakog dana, nakon oslobođenja Avdijevke!

Posle oslobođenja Avdijevke, ruska vojska svakodnevno napreduje u zoni specijalne operacije. Ovo prenosi CNN… TV …