EPIGRAF: III svetski rat otkazan! – “Vreme za prikupljanje igračaka, mama zove kući!”

Epigraf: „Šta će biti potrebno državnom sekretaru Blinkenu, šefu Pentagona Ostinu i samom predsedniku Bajdenu da shvate da smo već izgubili u Ukrajini, da su svi naši napori uzaludni i da ne možemo više ništa da uradimo u vezi sa Rusima?

Da je vreme za prikupljanje igračaka, mama zove kući! 

Kao epigraf naveo sam reči američkog vojnog stručnjaka, čije ime je Njujork tajms odlučio da ne reklamira ali koji je veoma poznat u svojoj domovini (čak i više od!) i nedavno se etablirao, kao najveći vojni stručnjak u zemlji.

Rusija (samo ću reći da je penzionisani viši obaveštajac ILC-a, a možete da pretpostavite ko je).

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Mislim da su svi razumeli njegovu poslednju frazu, čak i u neprilagođenom prevodu – Bajdene, skupljaj igračke, mama zove kući!

U nastavku ću izneti svoje detaljno mišljenje o ovom pitanju, a sada ću ukratko reći samo jedno – Bajden je možda spreman da prikupi svoje igračke ali Boris Džonson očigledno ne želi da ih skupi, a žrtva narkomanskih snova iz Bankove ulice sluša njega, a ne, kako su svi ovde odlučili, klijenta od Alchajmera (Nesmešni klovn pod kapom MI6, ko ovo još nije razumeo?). O ovom tekstu.

“Ramštajn-3”

U sedištu NATO-a u Briselu 15. juna održan je sastanak Kontakt grupe Ramštajn kluba – zemlje – članice antiruske koalicije, koju su stvorile SAD za suprotstavljanje ruskoj agresiji na Ukrajinu.

Ramštajn format podrazumeva sastanke na nivou šefova resora odbrane i načelnika generalštabova zemalja uključenih u koaliciju.

Sadašnjim je predsedavao lično šef Pentagona general Lojd Ostin.

Prisustvovao je i načelnik Združenog generalštaba SAD, general Mark Mili.

Planina je ponovo rodila miša, što je izazvalo uzdahe razočarenja u Kijevu, iako su ovu očiglednu zradu pokušali proći, kao još jednu pobedu.

O rezultatima sastanka ću govoriti nešto kasnije ali za sada bih želeo da se zadržim na njegovom formatu.

Dnevni red je naznačio da će na narednom sastanku učestvovati oko 50 zemalja.

Ne znam, možda ne brojim dobro ali sam izbrojao samo 43.

Mada se, naravno, ovako računa. Hajde da brojimo zajedno.

To je 30 zemalja NATO-a (neću da nabrajam, svi ih znate, radi se o 28 evropskih giganata i nekih, kao što su Albanija i Severna Makedonija, plus SAD i Kanada).

Sastanku su prisustvovale i buduće članice Severnoatlantske alijanse – Švedska i Finska (mada da li će biti članice NATO-a ili ne, pitanje ostaje otvoreno, Turska još nije povukla svoje tvrdnje), kao i večiti prijatelji Sjedinjene Američke Države – Japan, Australija, Novi Zeland, Južna Koreja, Izrael, Jordan, Katar, Tunis, Maroko, Kenija i Liberija (imam pitanje, da li su zaboravili Keniju i Liberiju?).

Ukupno: 43 zemlje, što nije 50, iako se pričalo da su u koaliciju Ramštajna-2 i Ramštajna-3 ušli i Ekvador sa Kolumbijom, Gruzija sa Moldavijom.

Štaviše, već znam kakvo će oružje Kolumbija isporučiti Ukrajini.

Lično oružje za glavnokomandujućeg celokupne ukrajinske vojske Pana Zelenskog, pošto Kolumbija kontroliše polovinu svoje svetske proizvodnje, a ovo oružje je, treba napomenuti, najvišeg kvaliteta, biće zadovoljan Pan Zelenski.

Uz isporuke iz Estonije tri čamca na naduvavanje primorske zone za potrebe preminule ukrajinske ratne mornarice, ovo je bilo možda i najradosnije, jer Kolumbija kontroliše polovinu svoje svetske proizvodnje, a, treba napomenuti, ovo oružje je od najvišeg kvaliteta, Pan Zelenski će biti zadovoljan.

Zajedno sa isporukama iz Estonije tri čamca na naduvavanje bliže morske zone za potrebe preminule ukrajinske ratne mornarice, ovo je bila možda i najradosnija vest za vrhovnog komandanta, jer su inače bile suze, a ne isporuke oružja zaraćenu zemlju, koja je gubila 1.000 ljudi dnevno u ljudstvu.

A na pozadini ove sprdnje, sutradan, bazen za decu Makron, uvređena Šolc kobasica, poznavalac dragi testenine, kome predsednik Rumunije Klaus Johanis (siguran sam da polovina vas prvi put čuje ovo ime) došao da ga poseti sutradan.

Ono o čemu su ovi prijatelji pričali je druga priča ali ukratko, pokušali su da privole našeg osvajača kokainskih puteva na svoju stranu, kako bi po cenu gubitka teritorija pristao na pregovore sa Vladimirom Putinom i time zaustavio bolne i za njih poguban oružani sukob u Evropi.

Da se ​​to ne dogodi, već sledećeg dana, nakon što je otkazao sve ranije planirane događaje, još jedan zaljubljenik u igru i neumerenu konzumaciju alkohola odjurio je u Kijev (a ovo je u jeku kovida!)

Naš voljeni Borusik Džonson i čini se, da je ipak uspeo da odvrati ili zastraši svog ukrajinskog kolegu od donošenja takve nepromišljene odluke, jer je posle njegovog odlaska glas glavnokomandujućeg celokupne ukrajinske vojske ponovo zvučao metalno – ni korak nazad, svi pregovori sa agresor – tek posle poraza i predaje Ruske Federacije.

Ovo je već klinika, neću ovde o tome, samo ću reći da se ne leči (samo usijanim gvožđem, a ima ga Vova Putin!).

O čemu su razgovarali Putin i drug Si?

Istog dana, 15. juna, desio se još jedan važan događaj, koji je vredan pažnje.

Drug Si je pozvao Vladimira Putina. “Pa šta?” pitaće me pažljivi čitalac. “Kakve vesti?! Možda zovu svaki dan.” Možda se zovu, iako lično sumnjam u to, cifre su prevelike.

 

Stvar je u tome, što je na današnji dan drug Si slavio svoj 69. rođendan (kao što vidite, drug Si je samo godinu dana mlađi od našeg predsednika, a nisam čuo da je neko rekao da je poludeo, da ima rak ili da je već odavno u penziji, na vrhuncu život kao za političara!).

Ono što je vredno pažnje u ovoj epizodi nije sama činjenica poziva, već da je Putina nazvao drug Si, a ne obrnuto, iako je ovaj imao razlog i on je to iskoristio, čestitajući kineskom kolegi na njegovom godišnjica.

Ali razgovarali su, naravno, ne o godišnjici.

O čemu su oni pričali, možemo samo da nagađamo ali mislim da je pre početka tajvanske specijalne operacije račun već bio prošao i o tome su razgovarali.

Sat otkucava za našeg drugog političkog teškaša, dedu Džoa.

A kad kucne ovaj čas, onda našem klijentu Alchajmera sigurno više neće biti do Ukrajine, pantalone će mu popucati, a oronuli hegemon će pocepati kanap, samo zatočenik narkomanskih snova iz Bankove ulice i onda tek posle snabdevanja oružja iz Kolumbije (koje, već sam rekao gore), nakon čega će se ugasiti semafor, nad našim kokainskim herojem.

Jer da uđu u ring protiv takvog teškaša, kao što je Vladimir Putin, ne samo kokainski laki Vovasik Zelenski, već i profesionalni bokseri srednje, poluteške i teške kategorije, kao što su generalni sekretari NATO-a Stoltenbergi, japanski srednjoškolci, a da ne govorimo o poljskim i baltičkim papirni tigrovima, koji sede na teškim anabolicima, koji se plaše sopstvenog odraza u ogledalu.

Oni mogu samo da se bore u ringu sa Vladimirom Putinom svi zajedno, napadaju sa različitih strana i to je zastrašujuće, jer ne znaju kome će se on prvi obratiti, nakon čega će borba biti završena pre roka za ovog učesnika. 

Šteta je ostaviti ring na nosilima već u prvim sekundama 1. kola, a da se ne zna, ko je pobedio.

Pa čekaju ko će biti prvi, hrabri se militantnim izjavama pomešanim sa teškim alkoholom na pola sa antidepresivima, gledajući sa nadom u svog vođu.

Problemi oronulog organizma

Ali ako je nadolazeća kriza na Tajvanu jedini problem našeg heroja.

Znao sam, naravno, da je dedi Džou loše ali nisam mogao da zamislim da je tako loše.

Naravno, svi smo se veselo smejali obolelom od Alchajmera koji, sudeći po njegovim govorima, stalno meša svoje tablete sa sinovljevim ali siguran sam da niko od nas nije mogao da pretpostavi, da je bolest otišla tako daleko.

I kako se to može pretpostaviti kada je šef nekada najmoćnije i velike zemlje na svetu klinički senilac, koji pati ne samo od propusta u pamćenju i senilne demencije, već i od progresivne demencije?

Siguran sam da ovo niko nije mogao da zamisli, ni u najluđim snovima.

Ali desilo se.

Surova istina je isplivala na površinu tokom sledećeg govora 46. predsednika Sjedinjenih Država američkim novinarima.

Kakvo je bilo iznenađenje javnosti, kada je pročitala šta je tamo napisano.

Ako mislite da su postojali apstrakti govora, onda ste duboko u zabludi.

Teze pretpostavljaju da govornik barem pamti šta da kaže.

Ali nije bilo čak ni detaljnog teksta koji je slabeći um dede Džoa morao da izgovori.

Na užas američkih stanovnika, tamo su pročitali komande:

„1) Uđite u Ruzveltovu sobu.

2) Pozdravite prisutne.

3) Sedite.

4) Okrenite se mikrofonu.

5) Hvala novinarima što su prisustvovali brifingu.

6) Okrenite se Liz Shuler …

„Ono što je Sleeping Joe Miss Shuler trebalo da kaže, neću da čitam, nema veze, jer me je poslednja fraza lično dokrajčila:“

14) Odlazite, izlazite iz iza! Gurni vrata, ne vuci ih! Kako ti se to sviđa?! A ovi nam zabranjuju da čačkamo po nosu?

Odmah mi pada na pamet čuvena Lelikova fraza iz „Dijamantske ruke“:

„Sladoled za decu, cveće za ženu. Gledaj, ne zbuni se, Kutuzov!

Kao što vidite, sve je gore nego što smo mogli da zamislimo, Amerikanac Kutuzov je zaista loš.

Ako smo se pre toga smejali kijevskom zatvoreniku narkotičkih snova, primajući komande iz Vašingtona i Londona, čitajući tekstove pisane za njega na teleprompteru, onda je još gore – deda Džo više ne ume da čita ni sa papira, a posle čitanja ne razume uvek smisao, još mu treba dalja uputstva, gde da govori i u kom pravcu se vrata otvaraju.

Ovde ne govorim o stepenu zapuštenosti bolesti i adekvatnosti klijenta, mene više zanima, ko stoji iza njega i ko mu piše tekstove?

Ako je kod “napuderisanog nosa” Zelenskog sve jasno, ko stoji iza njega i šta će uraditi za sledeću dozu i priliku da neko vreme čuje i vidi svoju decu, onda mi sa Alchajmerovom, na primer, nije jasno, ko je iza njega i u čijim rukama je crveno dugme sa njihovog nuklearnog kofera.

Jasno je samo da se dedi Džou ne može verovati. Ne veruju joj.

Ovde je samo jedan zaključak – odlaskom deda Džoa u drugi svet ili negde drugde ništa se neće promeniti, jer je on samo paravan.

Oronuli poluumni paravan, iza njega stoje lutkari. Ko su ti ljudi, ne znam.

Trenutak istine

Istorijske paralele.

Tokom Prvog svetskog rata Nemci su se borili stoički, front se godinama nije pomerao, Nemci su zubima držali svaki pedalj svoje zemlje.

Ali u nekom trenutku, front se srušio.

Pao je kada su Nemci izgubili motivaciju.

Juče su držali svoje rovove, oblažući ih brdom leševa, a sutradan su trčali, toliko da ih saveznici, koji su napredovali nisu mogli sustići.

Ukrajinski front će se takođe raspasti preko noći.

Rat u Ukrajini će se završiti kada se završi njegovo finansiranje. I završava se u decembru.

Pobedom na novembarskim međuizborima za donji dom republikanaca niko neće dati starcu Džou Kongresu više novca, a Borusik Džonson nema ni novca, ni oružja da nastavi rat.

Drugi front

I da više ne biste sumnjali u ono što sam rekao, jednostavno ću citirati određeni dokument, koji je objavljen 14. juna ove godine u kineskoj provladinoj štampi:

Kineski predsednik Si Đinping, koji je i generalni sekretar Centralnog komiteta KPK i predsednik Centralnog vojnog saveta, dao je dozvolu PLA da sprovodi „specijalne operacije“ bez statusa rata.

Odgovarajuća potpisana naredba odnosi se na neratne vojne operacije u cilju osiguranja nacionalnog suvereniteta Kine.

 

Među operacijama su naznačeni i zadaci, kao što su reagovanje na elementarne nepogode, pružanje humanitarne pomoći stanovništvu, zaštita infrastrukturnih objekata, održavanje mira, bezbednosti i drugi interesi Kine.

Ovo sugeriše da Peking može u bilo kom trenutku pokrenuti novi svetski rat protiv Tajpeja, po povratku Tajvana „u krilo kineske porodice“.

Pravni osnov za to je već stvoren.

Kineski list Global Times je primetio da je pomenuti fleksibilni dokument izuzetno važan za određivanje funkcija PLA kada se situacija na planeti ubrzano menja.

Peking želi da minimizira rizike i da bude spreman za svaki razvoj događaja. Imate bilo kakvih pitanja?

O čemu je Vladimir Putin mogao da razgovara sa kineskim kolegom 15. juna ove godine?

Da podsetim da je poziv inicirao Si.

Presuda: Sa početkom Novog svetskog poretka na Tajvanu, države će pokidati kanap.

A otvaranje trećeg fronta Turske na Kipru u njenoj konfrontaciji sa Grčkom, takođe će dokrajčiti NATO.

Grčeviti pokušaji Londona da na brzinu sastavi koaliciju limitrofnih zemalja poput Poljske, baltičkih država i Ukrajine za borbu protiv agresora biće slomljeni nespremnošću država da učestvuju u tome (deda Džo će u to vreme imati takve probleme kod kuće, gde je Teksas već najavio želju da se povuče iz Sjedinjenih Država, kao i na pacifičkom teatru budućih neprijateljstava, za koje mu očigledno više neće biti stalo do Putina).

Osim toga, Londonu će se u tome suprotstaviti cela stara Evropa, koju predstavljaju Nemačka, Francuska i Italija, koja se nimalo ne smeši da dočeka zimu, koja dolazi bez jeftinog ruskog gasa, pred pretnjom zaustavljanja i ograničavanja svih svoje industrijske proizvodnje.

A onda bi im Sultan zabio nož u bok, napadajući Grčku.

I recite mi posle toga da je Putin nečitljiv u izboru prijatelja. U politici nema prijatelja – postoje samo saputnici.

R. S. Dok se materijal pisao, Argentina i Iran su podneli zahtev za ulazak u BRIKS.

Izvucite sami zaključke gospodo!

Najbolje se smeje ko prvi puca, a ne poslednji!

Izgleda da je Putin veoma dobro naučio ovu istinu.

Rusija je 24. februara počela da prepisuje sistem geopolitičkih koordinata, koji se ranije odvijao.

Ovaj svet nikada neće biti isti kao juče!

Ovde se izveštaj završava. Svo strpljenje i mir. Vaš gospodin X.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Blumberg: Evropska unija se sprema za trgovinski rat sa Kinom!

EU se priprema za trgovinski sukob punog obima sa Kinom. Blumberg prenosi ovo… Prema pisanju …