Protest u Novom Sadu “Ne kapitulaciji” uspešno održan! – VIDEO

Na Pozorišnom trgu u Novom Sadu održan je protest patriotske opozicije povodom protivustavnog francusko – nemačkog sporazuma za Kosovo i Metohiju.

Prvi se obratio predsednik gradskog odobra Zavetnika Borko Ilić, zatim lider POKS-a Vojislav Mihailović, predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović, i predsednik Dveri Boško Obradović, koji je nabrojao njihove zahteve – a to je poništavanje prihvatanja francusko-nemačkog plana za Kosovo, drugi je ostavka predsednika Republike, a treći zahtev je organizovanje vanrednih izbora na svim nivoima.

On je pozvao i na ujedinjenje svih stranaka patriotskog bloka u jedan jedinstven nacionalni front.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Danas nam traže Kosovo, sutra će nam tražiti Vojvodinu“, rekao je Obradović.

Veliko nacionalno okupljanje u Novom Sadu“ najavljeno je porukama „Ne kapitulaciji“, „Za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije“, „Ne francusko-nemačkom ultimatumu“, „Vučiću, ostavka“.

Na protest su pozvale Dveri, POKS, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije, na skupu govore i lideri ovih parlamentarnih stranaka i pokreta.

Okupljeni nose jednu veliki zastavu Srbije i veliki broj malih zastava.

Na čelu kolene su lider Dveri Boško Obradović, lider Novog DSS Miloš Jovanović, predsednik POKS Vojislav Mihailović i predsednik gradskog odbora Zavetnika Borko Ilić.

Zahtevi opozicije su odbacivanje francusko-nemačkog plana, ostavka Aleksandar Vučića i raspisivanje vanrednih izbora na svim nivoima.

Reporteri N1 javili su da su istaknuti transparenti „Danas Kosovo, sutra Vojvodina“ i „Vučiću, ostavka i izbori“.

Na okupljanje su pozvali Dveri, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije ali i razne desničarske organizacije. Najavljeno je da će govoriti lider Dveri Boško Obradović, kao i predsednici Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije Miloš Jovanović i Vojislav Mihailović.

„Ne kapitulaciji“: Danas u 18 č u Novom Sadu skup protiv francusko-nemačkog ultimatuma i predaje Kosova

Danas, 22. aprila 2023. u 18 č u Novom Sadu ispred Srpskog narodnog pozorišta biće održan protestni skup protiv katastrofalne spoljne i unutrašnje politike, koju sprovodi koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke.

Osnovi zahtev skupa je da da se odmah odbaci francusko-nemački ultimatum, kojim se direktno zaokružuje nezavisnost tzv. Republike Kosovo, a Srbi u južnoj pokrajini proglašavaju dijasporom.

Oni koji su spremni da predaju Kosovo i Metohiju, sutra će okrenuti glavu kada na red dođe Vojvodina. Zato organizatori skupa Novi DSS, POKS, Zavetnici i Dveri pozivaju sve građane Novog Sada da dođu na skup u Novom Sadu kako bi se objedinile snage i kako bi svi zajedno stali pod zajednički barjak, pod zastavu Srbije.

Na skupu će govoriti stranački lideri dr Miloš Jovanović, Boško Obradović, Milica Đurđević Stamenkovski i Vojislav Mihailović, kao i profesor dr Branislav Ristivojević.

NSPM, Srbin.info, Danas, N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …