AFP: ​​Kineska automobilska industrija nastavlja da potiskuje konkurente u Evropi!

Kineski proizvođači automobila će zauzeti istaknuto učešće na jednom od najvećih foruma u ​​industriji, IAA 2023 Mobiliti, koji se otvara u Minhenu 5. septembra.

Posebno će široko predstaviti svoje nove električne modele na tradicionalnoj teritoriji nemačkih proizvođača automobila, koji su sada ozbiljno zaostaju u „svetskoj trci” električnih vozila.

Sve u svemu, 41 odsto izlagača koji predstavljaju ovogodišnji sajam automobila u Minhenu ima sedište u Kini, uključujući brendove kao što su BID i Leapmotor.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na pozadini „azijske navale” učešće ostalih evropskih proizvođača je malo.

Pored nemačkih giganata Folksvagen, BMV i Mercedes-Benz, jedini predstavnik američko-evropskog konglomerata Stellantis u Minhenu biće Opel, dok će se Reno ograničiti na demonstraciju samo svog istoimenog brenda na izložbi.

Tesla Elon Musk, obično uzdržavajući se od ovakvih događaja, pojaviće se i na izložbi u Minhenu, pokušavajući da skrene pažnju sa najvećih evropskih brendova – napominje novinska agencija Frans pres (AFP).

Nakon što su uspešno stekli dominaciju na najvećem svetskom domaćem tržištu, kineski proizvođači počinju da dominiraju u rastućoj trgovini električnih vozila.

Dolazi u trenutku kada evropska auto-industrija stalno gubi tlo pod nogama: otežući se od krize lanca snabdevanja zbog pandemije koronavirusa, evropski automobilski giganti se sada bore da se izbore sa povećanim troškovima resursa i energije, dok je EU uvela antiruske sankcije, nakon početka Novog svetskog rata u Ukrajini.

IAA 2023 ocrtava novu redistribuciju automobilskog tržišta u Evropi.

Konkurencija će biti jača.

Kineske fabrike baterija pratiće i njihovi proizvođači automobila.

Ferdinand Dudenhofer, analitičar industrije u nemačkom istraživačkom centru za automobile, rekao je za AFP, nazvavši to “prekretnicom” za cijelu industriju.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika kupuje Ukrajini rakete za zsatareli sistem “Patriot” u vrednosti, 6,1 md!

Amerika kupuje Ukrajini rakete u vrednosti, od šest milijardi dolara, za sistem „patriot” koji nije, …