Košarkaši sleteli u Beograd! Dočekala ih “ludnica”… – VIDEO

Košarkaši Srbije sleteli su u Beograd iz Manile u ponedeljak oko 23 sata i 40 minuta.

Dobro došli kući, majstori! Na aerodromu Nikola Tesla je veliki broj navijača našeg nacionalnog tima dočekao košarkaše iz ekipe Svetislava Pešića.

Procene idu od više stotina, pa do nekoliko hiljada i većina je u obeležjima crvene, plave i bele boje.

Svima je zajedničko da su dobro raspoloženi posle velikog uspeha.

Vijorile su se trobojke dok se čekalo da se momci iskrcaju iz aviona, kojim su iz Manile u ponedeljak poleteli za srpski glavni grad, dan i po nakon što su osvojili srebrnu medalju na Mundobasketu.

Poraženi su u finalu od Nemačke sa 83:77 ali su ispunili primarni cilj, plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

I svojim odnosom i pristupom su „kupili“ sve ljude u rodnoj zemlji.

Oni su i dvadesetak minuta posle sletanja još uvek bili u avionu u kom je tokom leta bilo mnogo različitih emocija.

Među igračima je nastao muk kada je prošao Boriša Simanić, koji se sa ostatkom ekipe vraćao u posebnom delu aviona.

Boriša je ostao bez bubrega posle utakmice sa Južnim Sudanom, kada je dobio udarac u trup i zaradio je povredu koja je ujedinila i igrače međusobno i navijače u podršci timu.

Jedan od tih primera videli smo i po poruci momka koji se zahvaljuje košarkašima na prvoj medalji posle 2017. godine i koju im je ispisao na papiru.

Za to vreme su igrači prošli do pasoške kontrole, a ispred ih je čekao šou navijača koji su strpljivo stajali ispred kapije, kroz koju je trebalo da prođu „orlovi“.

Oni su potpisivali lopte dok su čekali stvari, a kada su izašli, četrdesetak minuta otkako su dotakli tlo aerodroma, navijači su počeli da skandiraju.

Cika, vriska i na smenu: „šampioni, šampioni“ i „Srbija, Srbija“, orilo se prostorijama aerodroma, na kom se našao i Strahinja Stojačić, basketaš Srbije.

Strahinja je nedavno sa reprezentacijom osvojio zlato na Evropskom prvenstvu, pa su mu vikali: „MVP, MVP“, dok je potpisivao lopte.

Među navijačima je bilo i onih koji su doleteli čak iz Afrike i čekali četiri sata na zlatne momke sa srebrnim medaljama.

„Svi za jednog, jedan za svi“, odzvanjalo je kada se sa košarkašima pojavio i selektor Svetislav Pešić dok je Bogdan Bogdanović mahao, a Aleksa Avramović je bio nasmejan.

Njemu su skandirali: „Sil***o si Nemce, Aleksa“ ali su onda navijači ponavljali i ime Boriše Simanića i Marka Gudurića.

Nova s

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Ne sramotite se i nemojte postati siromašni: Kako se odupreti ucenjivaču…

Žena čija je 16-godišnja ćerka bila meta iznude napisala je izjavu policiji u Sankt Peterburgu. …