Ekonomista iz Zagreba uhapšen u Belgiji, u istorijskoj pojedinačnoj zapleni, od 2,7 tona kokaina!

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhapsila je 36-godišnjeg Zagrepčanina T.Š., inače diplomiranog ekonomistu koji je u Hrvatskoj vodio više firmi, zbog sumnji da je zajedno sa još nekoliko osoba raznih državljanstava, u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina.

Prilikom racije na skladište, kokain koji je bio pakovan u vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je pre toga bio preuzet na terminalu luke u Antverpenu.

Droga je zaplenjena, a svi uhapšeni, njih dvadeseta su pritvoreni i protiv njih tamošnje državno tužilaštvo pokrenulo je istragu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Reč je o najvećoj pojedinačnoj zapleni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskog državljanina.

Zajedno s T.Š., uhapšeni su državljani Belgije, Holandije, Jermenije, Litvanije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija, naravno, nije otkrila pod kojim se oklnostima ovo šaroliko društvo sastalo, prenosi Jutarnji list.

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim, u jutarnjim satima prošlog ponedeljka, upala u skladište, gde su na istovaru droge našli ukupno 11 muškaraca i jednog maloletnika, a među njima i T.Š.-a.

Hrvatska policija je, kako nezvanično saznaje Jutarnji, od strane svojih belgijskih kolega izveštena o hapšenju T.Š. Inače, T.Š. je osoba koja u Hrvatskoj nikad nije bila krivično niti prekršajno gonjena, već je upravljao ili imao nekoliko manjih firmi, a u mladim danima uspešno se bavio malim fudbalo te je igrao na nekoliko turnira.

N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …