OSU izgubile, više od 2.190 vojnika u oblasti Donjecka, prošle nedelje!

Snage Borbene grupe Jug odbile su 26 neprijateljskih napada u blizini naselja Krasnoje, Lenjinskoe, Kleščejevka, Šumi i Pobeda.

Ukrajinske oružane snage izgubile su više od 2.190 vojnika u oblasti Donjecka prošle nedelje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane…

„Snage Borbene grupe Jug odbile su 26 neprijateljskih napada u blizini naselja Krasnoje, Lenjinskoe, Kleščejevka, Šumi i Pobeda, DNR. Avijacijski udari i artiljerijska vatra pogodili su ukrajinske oružane snage i trupe Nacionalne garde u blizini Bogdanovke, Novog, Kurdjumovke, Novgorodskog, Andrejevke, Belogorovke. Georgijevka i Katerinovka, DNR“, naveli su u Ministarstvu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema podacima Ministarstva, neprijatelj je izgubio preko 2.190 vojnika, 2 tenka, 13 borbenih oklopnih vozila, 38 automobilskih vozila, 19 poljskih artiljerijskih topova i lanser MLRS Grad.

Ruski vojnici su unapredili svoje prednje pozicije u južnoj oblasti Donjecka i odbili pet ukrajinskih napada u poslednjih 7 dana.

Neprijatelj je izgubio, do 1.160 vojnika i 3 tenka.

„Snage Borbene grupe Istok su prošle nedelje poboljšale svoje isturene položaje u južnom Donjeckom području.

Svojim koordinisanim dejstvima odbile su pet ukrajinskih napada i pogodile jedinice 72. mehanizovane, 105. i 128.

Teritorijalne odbrane i 1. brigade Nacionalne garde u blizini naselja. Ugledar, Makarovka, Urožajnoje, Staromajorskoe (DNR) i Prijutnoje (Zaporoška oblast)“ saopštilo je Ministarstvo.

Neprijatelj je u protekloj sedmici na ovom području izgubio do 1.160 vojnika, 3 tenka, 6 borbenih oklopnih vozila, 23 automobilska vozila i 14 topova poljske artiljerije, saopšteno je iz Ministarstva.

Herson area

Ukrajinske oružane snage izgubile su preko 245 vojnika, 25 automobilskih vozila, 7 čamaca, 6 poljskih artiljerijskih topova i lanser HIMARS MLRS“, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je dodalo da je ruska avijacija i artiljerija gađala ljudstvo i vozila ukrajinske 35. i 37. marinske, 121. i 124. brigade Teritorijalne odbrane, 23. brigade Nacionalne garde kod Tjaginke, Mihajlovke, Ivanovke, Tokarjevke, Zlate Balke, Antonovke i Rejona Stanislava.

oblast Zaporožje

„Na pravcu Zaporožja ruske snage su pogodile ljudstvo i vozila 128. brdske jurišne, 33., 65. i 118. mehanizovane, 3. brigade Narodne garde, kod Rabotina, Novodanilovke, Nesterenke, Pjatihatkija i Ščerbakija, Zaporoška oblast. 4 borbena oklopna vozila, 9 automobilskih vozila, četiri poljska artiljerijska topa i lanser MLRS Grad“, saopštilo je Ministarstvo.

Oblast Krasnog Limana

„Ruske snage su pogodile ljudstvo i vozila 60. i 63. mehanizovane brigade, 12. brigade za specijalne operacije Azov [zabranjene u Rusiji] i 5. brigade Nacionalne garde u blizini naselja Červonaja Dibrova (LNR), Jampolovka, Torskoe, Grigorovka (DNR) i Serebrjansko Šumarstvo.

Neprijatelj je na ovom području u proteklih 7 dana izgubio, do 1.500 vojnika, 11 borbenih oklopnih vozila, 31 automobilsko vozilo i 3 oruđa poljska artiljerija“, saopštilo je Ministarstvo.

Snage borbene grupe Centar unapredile su svoje isturene položaje i u saradnji sa avijacijom i artiljerijom odbile 14 neprijateljskih napada, saopštilo je ministarstvo.

Kupjanska oblast

„Snage borbene grupe Zapad odbile su 36 napada 25. vazdušno-desantne, 30., 32., 44. mehanizovane, 13. i 18. brigade Nacionalne garde, kod Sinkovke (Harkovska oblast) i Terni (DNR).

Osim toga, neprijateljske trupe su pogođene, kod Novosjolovskog (LNR) Kislovka i Berestovoe (Harkovska oblast)“ saopštilo je Ministarstvo.

Prema podacima Ministarstva odbrane Rusije, neprijatelj je izgubio preko 725 vojnika, 2 borbena oklopna vozila, 24 automobilska vozila i 10 artiljerijskih oruđa.

„U proteklih 7 dana snage Borbene grupe Zapad zauzele su povoljnije položaje u rejonu Kupjanska“, saopštilo je Ministarstvo i dodalo da je borbena grupa Jug, postigla slične rezultate u oblasti Donjecka.

Vazduhoplovstvo i PVO

Snage avijacije i PVO su u proteklih 7 dana oborile avione ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva MiG-29 i Su-25, 34 rakete HIMARS, Vampir, Uragan i Olkha, kao i 488 bespilotnih letelica“, navodi Ministarstvo.

Operativno-taktičke avijacije, bespilotne letelice, raketne i artiljerijske formacije Grupe snaga pogodile su dva lansera i radar protivvazdušnog raketnog sistema S-300, kao i osam skladišta municije, koja pripadaju ukrajinskim oružanim snagama.

Broj uništene opreme

Ukupno, od početka specijalne vojne operacije, neprijatelj je izgubio 570 aviona, 265 helikoptera, 12.166 bespilotnih letelica, 464 raketna PVO sistema, 14.956 tenkova i drugih oklopnih vozila, 1.218 MLRS lansera, 8.008 i minobacača, kao i poljsku artiljeriju. 18.419 specijalnih automobilskih vozila.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Amerika i Amerikanci će platiti za svoje zločinačke odluke!

Odgovor Rusije na konfiskaciju svoje imovine može biti samo asimetričan, što ne znači da će …