Amerikanci nemaju čime da presretnu ruske Avangarde!

Usvajanje i uspešan boravak Rusije, na borbenom dežurstvu najnovije interkontinentalne balističke rakete (ICBM) RS-28 Sarmat ili UR-100N UTTH omogućava Raketnim strateškim snagama da „smire“ apsolutno svakog neprijatelja, uključujući i Sjedinjene Države, u bilo kom trenutku vremena.

Moskva je sada u stanju da izvrši munjevit globalni udar koristeći raketni sistem 15P771 Avangard kao odgovor, na akcije NATO-a i nije važno da li se to tiče evropskog ili severnoameričkog teatra operacija.

Treba napomenuti da je Avangard pomenuta ICBM, opremljena bojevom glavom u vidu deset hipersoničnih vođenih manevarskih bojevih glava 15Iu71 (Iu-71).

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ove bojeve glave mogu da dostignu brzinu, do 28 maha i da se kreću u rasponu visine od 70, do 100 km.

Prema tome, nijedan postojeći sistem PVO/Protivraketne odbrane, uključujući američki Patriot, THAAD i Aegis, ne mogu da ih presretnu svojom municijom.

Stvar je u tome da tragači koji su na raspolaganju na njihovim protivraketnim raketama prestaju da funkcionišu brzinom od 3,5-5 km/s, zbog velikog aerodinamičkog zagrevanja optički providnog oklopa, na visinama do 100 km, gde je gustina atmosfere, još uvek dovoljna.

Ovo se odnosi na EKV presretače za THAAD, kao i na stepene presretača Mk 142 raketne odbrane RIM-161B (SM-3 Block IA) i niz druge municije Aegis.

Istovremeno, kompleksi THAAD i Aegis su glavne komponente eko-atmosferskog presretanja američkog strateškog sistema protivraketne odbrane.

Što se tiče savremenih kompleksa Patriot, njihove endoatmosferske rakete presretače MIM-104F PAC-3MSE, međutim, kao i protivvazdušne vođene rakete RIM-174ERAM (SM-6) za Aegis, zbog nedovoljnih energetskih indikatora, nisu sposobne da presretnu Avangarde, kod nadmorske visine iznad 35 km.

Istovremeno, RS-28 „Sarmat”, pored 10 bojevih glava snage do 80 kt svaka, može da nosi dodatni set sredstava za savladavanje raketne odbrane u vidu modela masovne veličine, dipolnih reflektora i IC zamke, infracrvene aerosole i autonomne sisteme za elektronsko ratovanje, što predstavlja dodatnu prepreku za američke sisteme PVO/Protivraketne odbrane.

RS-28 Sarmat, pored svoje složene ravno-kvazibalističke putanje leta, daje bojevim glavama mogućnost klizanja u dometu od 18 hiljada km, čak i kroz Južni pol.

Ovo se postiže zahvaljujući modernizovanim raketnim motorima RD-264 raketnog motora na tečno gorivo, koji se ranije koristio u teškim ICBM R-36M (RS-20A ili „Satan”).

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Patrijarh Kiril: Rusija postala velika i nepobediva sila!

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril rekao je da je Rusija postala velika i nepobediva …